18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Belediyeden gıda denetimi

Yenimahalle Belediyesi, zabıta ve gıda denetim uzmanları ile birlikte bölge esnafını denetledi.

Denetlenen işletmelerde sağlık koşullarını rahatsız edici bir görüntüye rastlanmazken, bölge esnafı gıda üretiminindeki hijyen açısından başarılı bir sınav verdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı bu denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi.

Yenimahalle Belediyesi, gıda denetim ve zabıta ekiplerinin birarada yürüttüğü bölge esnafına yönelik gıda denetimleri üretim ve satış yapan işletmelerin kısmen başarılı bir sınav vermesiyle sonuçlandı. Bölgedeki esnafın dükkanlarına ziyaretler gerçekleştiren Yenimahalle Belediye Başkanı Duyar ve beraberindeki gıda denetim ekipleri esnafı titiz bir denetimden geçirdiler. Pastaneler, yemek salonları ve marketlerin üretim ve satış yapılan bölümleri denetlenirken, bir dükkanda paslı bir teneke içinde turşu bulundu. Duyar, dükkanın sorumlusunu uyarırken, 2 gün sonra tekrar denetime geleceklerini ve gerekli hijyenik koşulların sağlanması gerektiğini belirtti. Duyar, daha sonra büyük bir marketin şarküteri bölümünü gezdi. Duyar, eline poşet takarak, etleri denetledi. Satış yapan elemanları eldiven kullanmaları konusunda uyaran Duyar, kendi ellerini göstererek, elemanları el temizliği konusunda uyardı. Pastanelerin ve yemekhanelerin depolarını ve üretim yapılan yerlerini gezen Duyar, esnafı hijyene ve gıda üretiminin sağlıklı koşullarla yapılması yönünde esnafa tavsiyelerde bulundu. Gıda denetimleri sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, belediye olarak alanlarında bulunan ve halkın sağlığını tehdit eden her türlü olumsuzluğu ve aksaklığı önlemeyi en önemli görevleri saydıklarını belirterek, Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı bu denetimleri daha da sıklaştıracaklarını söyledi. Duyar, denetimlerdeki esas kurgularının esnafa görmüş oldukları olumsuzluk ve aksaklıkları gidermeleri konusunda ikazda bulunmak ve bilgilendirmek olduğunu belirtirken, ikazlarımıza rağmen hatalarında ısrar eden esnafa da son çare olarak yasal işlem uyguladıklarını belirtti. Özellikle gıda maddelerinin üretimi ve satışında çok titiz davrandıklarını belirten Duyar, "Sağlık koşullarının uygun olup olmadığı, gıda üretimi yapılan ortamın hijyeni konusunda ve gıdaların son kullanma tarihlerinin geçip geçmediği konularını dikkate alarak, bundan sonra da daha sık bir şekilde denetimlere devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 14:36:00
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 17:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?