26
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Belediyeden kuşlara ev

BAŞKENTTE KUŞ EVİ HİZMETE GİRDİ

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde belediye çatısında, vatandaşlar kiraladıkları kümeslerde hayvanlarını besleyebilecek kuş evini hizmete açtı.

Yenimahalle Belediyesi çatısında, balkonunda güvercin yetiştiren, kanatlı hayvan tutkunları için barınak yaptı. Türkiye'de ilk kez bir belediye tarafından açılan kanatlı hayvan barınağı vatandaşların hem talebi hem de şikayeti doğrultusunda oluşturuldu. Haziran ayında açılışı yapılacak olan kanatlı hayvan barınağının kapılarını İHA'ya açan Başkan Yaşar, bu uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu açıkladı. Başkan Yaşar, Ankara'da kuş tutkunlarının geçmişte tavan aralarında kuş beslediklerini söyleyerek, gelen

şikayetler üzerine kuş evi borsasını hizmete açtıklarını belirtti. Yaşar, "Böyle bir çalışmayı hizmete açtık. Kuşları seven ve zevk alan bir vatandaş kitlemiz var. Burada vatandaşlarımızın kuşlarını rahatla besleyebilecekleri, gelip uçurabilecekleri bir hizmet. Öğrencilerimizin evcil hayvanlara karşı sıcak bir ilgisi var. Bunları göz önüne alarak bu parkı ve kuş evlerini yaptık. Vatandaşlar buraya arkadaş gurubu ile geliyorlar. 1 tanesini kiralıyorlar. Evdeki yaptıkları çalışmaları komşusuna zarar vermeden

farklı bir mekanda yapma olanağı buluyor. Bununda yerel yönetim olarak bir görev olduğunu biliyorum. Bazı gelişmiş ülkelerde kuş evi parkı var" diye konuştu.

Yaşar, burada vatandaşların kuşlarını rahatla besleyebilecekleri alıp satabilecekleri bir yer yaptıklarını belirterek, "Bu hayvanları halkımıza sevdirdik. Güvercin, sülün, keklik, kanarya ve birçok kuş çeşidi yer alıyor. Buraya dışarıdan kuş almak için gelenler var. Satmak isteyen satıyor, almak isteyen alıyor" diye konuştu.

Yapılan barınakta Ankara'da yaşayabilen kanatlı hayvanların bir çoğu da sergilenecek. Sarı altın zibrit, sarı king güvercin, sihay brahma, gri beyaz tepeli fizan, siyah lahar gibi eşine az rastlanılır kanatlıların sergileneceği kuş diyarında çocuklara kuş sevgisi de aşılanacak.

BAŞKENTTE KUŞ EVİ HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 16:28:54
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 16:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?