20
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Belediyeden öğrencilere seminer

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü hekimi Dr. Meryem Gül, "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" etkinlikleri kapsamında Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer verdi.

Dr. Gül, seminerde doğru ve yanlış beslenmenin diş sağlığı üzerindeki etkileri ile diş bakımı konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Toplumun büyük bir çoğunluğunda diş hekimi korkusu olduğunun altını çizen Dr. Gül, bunun altında yatan sebebin ise geçmiş dönemde eski teknolojilerle yapılan uygulamaların yattığını söyledi. Gül, günümüzdeki teknolojilerin artık bu korkuyu yavaş yavaş ortadan kaldıracağına inandığını dile getirdi.

Öte yandan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, çocuklar ve gençlerin sağlık konusunda küçük yaşta bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yenimahalle Belediyesi olarak, halkımızı her türlü konuda bilgilendirmek için çaba harcıyoruz. Toplum sağlığı da bunlardan biri. Zaman zaman ilçemizde, zaman zaman ise belediyemizde düzenlediğimiz bir takım etkinliklerle bu tür çalışmalar yapıyoruz. Bu kez de Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Mamak'taki bir okuldan gelen talep üzerine Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı hekimlerimiz, çocuklarımızı, gençlerimizi bilgilendiren bir seminer verdi. Bu tür etkinliklerin birincil elden uzmanlar aracılığıyla aktarılmasının halk sağlığı ve eğitimi konusunda çok daha iyi sonuç vereceğine inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 15:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?