31
Mayıs
2024
Cuma
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Belediyenin TIR'ına yoğun ilgi

Yenimahalle Belediyesi, "Gezici, Kültür ve Sanat Dostluk Tırı" ile haftanın 7 günü ilçeyi semt semt dolaşarak vatandaşların Ramazan ayını coşkulu bir şekilde kutlamasını sağlıyor.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk olarak Batıkent Ergazi Mahallesi'nde gösterilerine başlayan "Gezici Tır", ilçe sınırları içindeki birçok mahallede gösteriler düzenledikten sonra Yenimahalle merkezde bulunan Suadiye Pazar yerinde vatandaşlarla buluştu.

Çocuklara yönelik interaktif gösterilerin yanı sıra, sihirbaz ve ateş yutan adamın gösterilerinin de yer aldığı etkinlikler, Yenimahallelilerin büyük beğenisini kazanıyor. Milli değerlerimiz, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara
aktarmak amacıyla düzenlenen eğlenceler, eğlendirirken öğretmeyi de amaçlıyor.

Ramazan ayının güzelliklerini yalnızca iftar çadırlarıyla sınırlandırmadıklarını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Ramazan ayı boyunca büyüğünden küçüğüne bütün vatandaşların ilgisini çekecek eğlenceler düzenlediklerini söyledi.

Başkan Duyar, "Ramazan ayında başta çocuklarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın mutlu olmasını istiyoruz. Bu amaçla da hem Demetevler'de kurduğumuz iftar çadırı etrafında, hem de 'Gezici Tırımızla' vatandaşımıza güzel vakit geçirecekleri birbirinden eğlenceli programlar sunuyoruz. Tabii eğlenceli programlar düzenlerken her zaman olduğu gibi milli değerlerimizi, örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi dikkate alıyor ve bunları gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?