20
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Branş yarışmaları başlıyor

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) yarışmaya hazırlanıyor. Kursiyerler arasında en iyi çalışmaları yapan öğrenciler ve eser sahipleri ödüllendirilecek.

Geleneksel hale getirilmesi düşünülen YENİMEK branş yarışması, ilçe bazında faaliyet gösteren 10 kurstaki öğrenciler arasında yapılacak.

Geniş halk kesimlerinin el sanatlarına olan ilgisini artırmak, ev hanımlarının meslek edinmesini sağlamak, bütçelerine katkıda bulunacak müteşebbis ruhunu geliştirmek ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen kurslarda 3 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 2 bin 700 kişi sertifika aldı. Gönüllü olarak devamlı gelen kursiyerlerde göz önüne alınırsa 6 binden fazla kişi de meslek sahibi oldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Göreve geldiğimiz zaman oluşturduğumuz ve Yenimahalle'nin genelini kapsayan meslek edindirme ve hobi kurslarımız büyük ilgi görüyor. Kursiyerlerimize hem meslek ve hem de el becerilerini geliştirecek sanatları öğretiyoruz. Bu çalışmaları Halk Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde gerçekleştiriyor ve mezun olan hanımlara ve kursiyerlere MEB onaylı sertifika veriyoruz. Hem boş zamanlarını değerlendirip ve hem de aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Kurslarımızda eğitimin yanında küçük ve orta ölçekli işletmelere ara elemanı yetiştirilmesini sağlıyoruz. Belediye olarak sosyal sorumluluk görevini yerine getiren ve bu şekilde ülke ve aile ekonomisine katkıda bulunan bir hizmeti gerçekleştirdik. 37 branşta şu an bin 500 kursiyerimiz eğitim alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü denetim ve gözetiminde ücretsiz olarak düzenlediğimiz meslek edindirme ve hobi kurslarına tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Meslek edindirme ve hobi kurslarına giden kursiyerler ve 10 merkezde bulunan kurs yerleri ürünlerini sergilemek ve birinci olmak için şimdiden kıyasıya yarışmaya hazırlanıyor.

Makine nakışı, yağlıboya resim, ebru sanatı, ev mefruşatı, takı tasarımı, tel kırma, ahşap boyama, branşlarındaki ürünler 11-15 Şubat 2008 tarihleri arasında Yenimahalle Belediyesi Fuaye salonunda sergilenecek. Halka açık olacak olan serginin son gününde, düzenlenecek törenle ilk üç dereceyi elde eden kursiyerler ödüllerini alacak.

Dereceye girenlere Yenimahalle Belediyesi tarafından cumhuriyet altını hediye edilecek. Jüri heyetinin İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenlerinin oluşturacağı yarışmaya çok sayıda kursiyer katılacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 11:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?