30
Mayıs
2024
Perşembe
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Demetevler imar sorunu çözüldü

Yenimahalle Belediyesi, ilçenin en önemli sorunlarından birisi olan ve 35 yıldır çözülmeyen Demetevler 2. Etap imar sorununu çözmenin haklı gururunu yaşıyor. 20 ayda uygulamaya konulan Demet 2 Projesi kapsamında Yukarı Yahyalar, Aşağı Yahyalar, Özevler, Yeşilevler, Kaletepe ile Kayalar Mahalleleri ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oturan vatandaşların tapuları dağıtıldı.


Yaklaşık 90 bin vatandaşı doğrudan ilgilendiren bu projeyle toplam 278 hektarlık alanda 20 bin hak sahibinin tapuları dağıtıldı. Sorunların çözüme kavuşturulmasından dolayı Başbakan Erdoğan'a, merkezi hükümete teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Bir şehrin güzelleşmesi için imar planının hazırlanması gerekir. İmarsız, plansız, programsız yapılan işler daha sonra telafisi mümkün olmayan sonuçlar vermektedir. Bu sebeple Demetevler bugün hazırlamış olduğumuz ve başarıyla uyguladığımız proje kapsamında hizmet görüyor. Demetevler, yol açımı, bordür, tretuar, park yapımı, yeşil alanların ihdası, koşu yolu, boş alanların temizliği, asfalt ve yükselen yeni konutlarla cazibenin ve hizmetin merkez haline geldi. Yenimahalle Belediyesi'nin ilçe sınırları içerisinde çarpık yapılaşmayı, kaçak yapıyı, imarsız yapılaşmayı önlemek için ortaya koyduğu yoğun çalışmalar semeresini vermeye her geçen gün artan yeşil alan sayısıyla, park yapımıyla, yeni yolların açılımıyla, fen işleri çalışmalarıyla ortaya
koyuyor" dedi.


Daha modern, daha çağdaş, daha yaşanabilir bir Yenimahalle parolası ile imar çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Duyar, özellikle yıllardır kangren haline gelmiş ve 35 yıldır çözülemeyen Demetevler'in imar sorununu çözdükten sonra değişen ve gelişen bir Demetevler meydana gelmesi için gayretlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 16:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?