31
Mayıs
2024
Cuma
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Hasan Doğan stadyumu açılışa hazır

Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın adını taşıyan stadyum ve spor kompleksi açılışa hazır hale getirildi.

Yenimahalle girişi İvedik Caddesi üzerinde bulunan stadyum, UEFA kriterlerine uygun inşa edilen ve Star 2 belgesinde belirtilen özelliklerde yapılan zeminle Türkiye'de ilk olacak. Merhum Federasyon Başkanı Doğan'ın Türkiye'ye yeni yıldızlar kazandırma hayali, bu stat da açılacak olan futbol kursları sayesinde gerçekleşmiş olacak.

2 bin kişilik kapasiteli tribününde yer aldığı stadyumda, FIFA Star-2 belgesine sahip 60 milimetrelik halı, 6 kulvarlı uluslararası standartlara uygun atletizm pisti ve 3 adet fitnes bölgesi bulunuyor. Stadyumda asma-germe çember sistemli çelik çatı, aynı anda 4 takıma hizmet edebilecek özellikte soyunma, duş, taktik odaları, VIP bölümü ve basın bölümü, canlı yayına uygun tasarım ve bölüm, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek çalışma ve taktik odaları, LED boyama ile etkili gece aydınlatması, dahili kamera sistemleri sayesinde sürekli güvenlik aynı zamanda canlı yayın imkanı da olacak. İki katlı sosyal tesisi bulunan stadyuma, açık teraslı, kış bahçeli olarak sosyal tesis yapıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, futbola her kademede hizmet etmiş, spor ve sporcunun dostu olan büyük spor adamı merhum Hasan Doğan'ın adını ilçelerinde yaşatmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Yenimahalle'ye kazandırdıkları uluslararası standartlara uygun stadyumun spor müsabakalarının merkezi olacağına da değinen Başkan Duyar, "Yapımını gerçekleştirdiğimiz stadyum ve spor kompleksi sayesinde futbolun gelişmesini ve yeni yıldızların Hasan Doğan Stadyumu'ndan çıkmasını sağlamış olacağız. Başkentimize böyle bir tesisi kazandırdığımız için mutluyuz. Futbolun göz bebeği haline gelecek stadyumumuz sayesinde müsabakaların merkezi Yenimahalle olacak. Yenimahalle sağlıkta, sporda, eğitimde, kültürel çalışmalarda ve modern şehircilik çalışmalarıyla ilklere imza atan bir belediye olmuştur. İlçemizde yakaladığımız sosyal barış, hoşgörü ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışma Yenimahalle'yi geleceğe emin adımlarla hazırlamıştır. Kısa bir sürede yapımı tamamlanan stadyumumuz ve spor kompleksimiz ulaşım, görsellik, spor eğitimi ve Yenimahalle'nin resmi programlardaki alan ihtiyacına yeterli derecede cevap verebileceği gibi Ankara'da oynanacak futbol müsabakaları ve atletizm yarışmalarına da ev sahipliği yapabilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 11:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?