26
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

İlaçlama çalışmaları başladı

YENİMAHALLE BELEDİYESİ ÇEVRE İLAÇLAMASINA BAŞLADI

Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri ilçe sınırları içerisinde ilaçlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte zararlı böcek ve haşerelere karşı şimdiden harekete geçen ekipler, yeni alınan 4 adet ilaçlama aracı ve sekiz kişilik ekip özellikle tarlalar, sulak alanlar, köy yolları ve nemli bölgelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yenimahallelilerin yazın rahat nefes alabilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yaz aylarında vatandaşlarımızın zararlı böcek ve haşerelere karşı şikayetlerini ortadan kaldırmak için şimdiden kolları sıvadık. İlaçlama konusunda zamanında ve düzenli bir ilaçlama programı oluşturduk. Program dahilinde ilçemizin ilaçlanmadık bölgesi kalmayacak. İlaçlama işlemi periyodik olarak 15 günde bir ekiplerimiz tarafından her semtimizde düzenli aralıklarla yapılacak. Vatandaşlarımızın böcek şikayeti ortadan kalkacak" dedi.

Bu ayların zararlıların yumurtlama dönemi olduğuna dikkat çeken Yaşar, larva mücadelesiyle başlayan ilaçlamaların sonbahara kadar devam edeceğinin altını çizdi. Yaşar, sivrisinek ve karasinek gibi uçan haşereleri, hamamböceği, pire, tahtakurusu gibi vatandaşların sağlığını tehdit eden mikropları taşıyan haşerelere geçit vermeyeceklerini ifade etti. Vatandaşların haşerelere yönelik başvurularını titizlikle ele aldıklarını kaydeden Başkan Yaşar, kene şikayetiyle başvuran vatandaşların bahçelerinin ilaçlanacağını da aktardı.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ ÇEVRE İLAÇLAMASINA BAŞLADI
YENİMAHALLE BELEDİYESİ ÇEVRE İLAÇLAMASINA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 18:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?