24
Mayıs
2024
Cuma
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Kapalı havuza büyük ilgi

YENİMAHALLE HACI SABANCI'DA HAVUZ KEYFİ

Yenimahalle Belediyesi tarafından tamamen yenilenerek hizmete açılan Batıkent Hacı Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu vatandaştan büyük ilgi görüyor.

Mevsim sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Yenimahalleliler soluğu havuzda aldı. Saunadan, soyunma kabinlerine, fitnesstan güneşlenme alanlarına kadar birçok alanda yenilik sunulan Hacı Sabancı Yüzme Havuzu'nda engelliler için de duşlar ve havuza girmek için kullanılan asansörler de unutulmadı. Hastalık kapma riski çok yüksek olan havuzlarda bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla kendi kendini 4 saatte bir temizleyen bir sistemin kurulduğu Hacı Sabancı Havuzu hijyen açısından da tam not aldı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından haftalık kontrolleri yapılan havuz suyunun temizliğinin tescillenirken, eğitimli antrenörlük belgesi olan 12 hoca da çocuklara ve yetişkinlere yüzme eğitimi veriyor. Ayrıca havuza gelen vatandaşlar için de değişik etkinlikler düzenleniyor. Havuz bünyesinde düzenlenen yarışlarla da katılımcıların eğlenceli zamanlar geçirmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eskimiş ve sağlığa zararlı bir hale gelmiş olan havuzu baştan yenileyerek Yenimahalleliye yakışır bir hale getirdiklerini söyledi. Yaşar, "Havuzu göreve geldikten sonra inceledik. Koşullarının insanımıza yakışmadığını görünce baştan aşağı yenilemeye karar verdik. Artık binlerce insanımızın iç huzuru ile kullanabilecekleri bir tesistir. Açılışından kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen şu ana kadar bin 200'ün üzerinde

vatandaşımız havuzumuzdan yararlandığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi de bunun kanıtıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 13:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?