30
Mayıs
2024
Perşembe
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

'Kent Ödülleri' sahiplerini buldu

Türkiye'de yerel yönetim çalışmalarını takip eden Şehir ve Başkan Dergisi'nin ilk kez 6 yıl önce başlattığı 'Kent Ödülleri' bu yıl da sahiplerini düzenlenen törenle buldu.

Belediye Oskarları olarak bilinen İç Anadolu Bölgesi Kent Ödülleri'nde yine Yılın İlçe Belediye Başkanı, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar seçildi. Karaman ilinde düzenlenen törene çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.

İç Anadolu Bölgesi'nde Yılın Belediye Başkanları, 225 gazetecinin kullandığı oylar ile 726 aday arasından belirlendi. Yenimahalle ilçesinde yaptığı örnek çalışmalar ve gelişim-dönüşüm projeleriyle modern bir şehir hazırlayan ve yaptığı işlerle takdir toplayan ismi ilklerin adamına çıkan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yılın İlçe Belediye Başkanı olarak ödüle layık görüldü. Şentepe Kentsel Dönüşüm Projesi, e-belediye, sosyal belediyecilik ve İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması, Tarihin Destanı Çanakkale gibi eğitim kültür alanındaki örnek çalışmalarıyla Yenimahalle Belediyesi ilkleri oluşturuyor.

Program sunucusunun Yenimahalle'de artık eksik yok, artık fazlalık çok, hiçbir ödülü kaçırmayan "Ödül Avcısı Başkan" diyerek anons edip ödülünü almak için sahneye davet ettiği Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, ödülü almak kadar, yapılan hizmetleri görmenin ve bunu takdir etmenin daha güzel olduğunu söyledi. "Bunu merkezi İzmir'de olan ulusal bir kuruluşun görmesi ayrıca daha da güzeldir" diyen Başkan Duyar, "Basınımız her zaman bizi ve yaptığımız işleri denetleme ve halkın sesine kulak olmada öncülük yaparak uyarmıştır. Şimdi bu ödülü onların oylarıyla almak daha da güzeldir" dedi.

Doğan Haber Ajansı Çankırı Temsilcisi Ethem Yenigürbüz tarafından takdim edilen ödül konuşmasında herkese teşekkür eden Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yenimahalle'nin başkente yakışır, modern ve yaşanılabilir bir ilçe olabilmesi için gayretle çalıştıklarını ifade etti.

Yapılan çalışmaların olumlu yansımalarının kendisini mutlu ettiğini belirten Başkan Duyar, bu başarıların görülmesinin ve ödülle tescillenmesinin iş azmini daha da kamçıladığını söyledi. Başkan Duyar, "Bunu ekibimle ve Yenimahalle halkımın desteğiyle beraber başarıyorum. Biz bir aileyiz, sözüyle çıktığımız huzurun, sevginin, saygının, karşılıklı hoşgörünün hakim olduğu Yenimahalle'mizde başarılarımız devam edecektir. Bu ödülü Yenimahalle halkımız adına ve ekip arkadaşlarım adına alıyorum" diye konuştu.

İç Anadolu Bölgesi'nin başarılı belediye başkanlarını seçme oylamasına 225 gazetecinin katıldığı ve İç Anadolu Bölgesi'nde görev yapan 726 belediye arasından gazetecilerin oylarıyla seçilen 20 belediye başkanına kent ödülleri törenle takdim edildi. Ödül töreninin ardından basın mensuplarına ve katılan belediye başkanlarına kokteyl verildi ve şehir turu düzenlendi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?