19
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Kentsel Dönüşüm Projeleri

Yenimahalle Belediyesi başlattığı Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Ankaralı esnafın yeni gözde mekanı oldu.
 
9-13 Ekim 2006 tarihleri arasında yeni işyeri açmak için Küşat Müdürlüğü'ne yapılan başvuruların arasında konfeksiyon satışıyla ilgili işyerleri ön plana çıktı. 5 günlük süre içerisinde 8 konfeksiyon mağazası Yenimahalle sınırları içerisinde hizmet vermek için başvuruda bulunarak gerekli izni aldı. Açılan yeni iş yerleri sayesinde Yenimahalle, hem ekonomik yönden ülkeye kazanç sağlarken, hem de işsizlere iş ortamı yaratmış oluyor. Esnafın işyeri açmadaki ilk tercih nedenlerinden birisi, Yenimahalle'nin çağdaş ve modern kent kimliğine kavuşması teşkil ediyor. Ancak, Yenimahalle Belediyesi'nin işyeri açma ve çalışma ruhsatı verme süresini bürokratik işlemleri asgari düzeye çekerek 15 dakika gibi kısa bir süreye indirmesi de tercih de büyük etken teşkil ediyor.
 
Bunun sonucunda, anılan tarihler arasında Yenimahalle Belediyesince, 48 sıhhi ve 2 gayrı sıhhi olmak üzere toplam 50 işyerine iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilirken, 1 işyerine de hafta tatili izin formu düzenlendi.
 
Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, yapmış oldukları hizmetlerle Yenimahalle'yi Ankara'nın parlayan yıldızı haline getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Başlatmış oldukları Kentsel Dönüşüm Projeleri ve yapmış oldukları hizmetlerle Yenimahalle'nin hem vatandaşlar hem de esnaf tarafından çekim merkezi haline geldiğine dikkat çeken Başkan Duyar, "Yenimahalle'miz her yönüyle örnek bir ilçe haline gelmiştir. Esnafımız işyeri açmak için öncelikle ilçemizi tercih etmektedir. Bunda modern ve çağdaş kent kimliğine kavuşmamız büyük önem oluştururken, Yenimahalle Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz ruhsat verme süresini bürokratik işlemleri asgari düzeye çekerek 15 dakika gibi kısa bir süreye indirmemiz de etken oluyor. Artık, Yenimahalle'yi herkesin ticari faaliyet göstermek isteyeceği bir bölge haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi ticaret alanında da Yenimahalle Ankara'mıza örnek olacaktır, yatırım yapmak, iş kurmak isteyen herkese elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2006 Pazar 12:00:50
Güncelleme :22 Ekim 2006 Pazar 12:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak ULAŞ IP: 88.232.40.xxx Tarih : 24.10.2006 02:30:28
Kentsel dönüşüm projeleri anlatılanlar kadar basit olmamakla birlikte 50 tane işyeri yapmakla kentsel dönüşüm olmaz adından da anlaşılacağı üzere bir kent inşa etmelisiniz örneğin batıkent, dikmen 1 ve 2. etaplar şu anda devam etmekte olan güneypark projesi ve dikmen 4. ve 5. etaplar ve kuzey ankara kentsel dönüşüm projeleri örnek teşkil eder. ankara başta olmak üzere yurdun diğer illerinde de birtakım kentsel dönüşüm projeleri başlamıştır. fakat insanların anlamadığı yada anlamak istemediği konu kentsel dönüşümün yaşadığımız şehri yaşadığımız bölgeyi daha yaşanabilir bir hale getirip daha modern daha ileri düzeyde yaşam alanları yaratmaktır. örnekleri hızla devam etmektedir. bu konu ile ilgili birtakım asılsız haberler de basında yer almıştır ancak yayınladığınız haberde de görüyorum ki tam olarak kentsel dönüşüm nedir bunu bilmeden öğrenmeden bir belediye 50 iş yeri yaparak kentsel dönüşüm yapmış demek yanlış olur diye düşünüyorum. öncelikle kentsel dönüşümün ne demek olduğunu öğrenmek ve anlamak gerekmektedir. bu konu ile ilgili gerçek bilgileri göndermiş olduğum linkte görebilir ve detaylı olarak bilgi alabilirsiniz. http://www.oncukentsel.com/ burada ankara içinde yapılan kentsel dönüşüm bilgileri fazlasıyla mevcuttur. Saygılarımla,