1
Haziran
2024
Cumartesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Kursiyerlerin el emekleri sergileniyor

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nda eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmaları sergilenmeye başladı.

İlk olarak Çayyolu Mesa Plaza Alışveriş Merkezi'nde açılan ve yıl boyunca yoğun bir şekilde çalışan kursiyerlerin ürünlerinin görücüye çıktığı sergide, mefruşat, makine nakışı, ahşap boyama, kumaş boyama, resim, ebru sanatı, hüsn-i hat, tezhip ve takı tasarımı gibi birbirinden güzel çalışmalar yer alıyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, bir yıl boyunca adeta üniversite gibi hizmet veren meslek edindirme ve hobi kurslarının bu yıl da meyvelerini verdiğini belirterek, bundan da büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Açmış oldukları meslek edindirme ve hobi kursları sayesinde birçok insanın hem meslek öğrendiğini hem de kendilerine iş imkanı sağlayabilecek seviyeye geldiğini kaydeden Başkan Duyar, kurslara katılan öğrencilerin, düzenlemiş oldukları "Yıl Sonu Sergisiyle" yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek, aile ekonomilerine az da olsa katkı sağlayacaklarını ifade etti.

"Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı ekonomik yönden sıkıntı içerisinde olmasına rağmen ne yazık ki birçoğu meslek sahibi değil" diyen Başkan Duyar, "Bu konuda kendilerine yardımcı olmak, meslek öğrenmelerini sağlamak amacıyla açmış olduğumuz kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz alacakları sertifikalarla meslek edinmiş oluyorlar. Bu meslekleri sayesinde kendi işlerini kurabilecekleri gibi, iş bulabilme imkanını da çok rahat elde edebiliyorlar. Böylece ev ekonomilerine büyük ölçüde katkı sağlayabiliyorlar. Kursiyerlerimizi hünerlerini ortaya koyarak yapmış oldukları birbirinden güzel ürünlerden dolayı tek tek kutluyorum ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Çayyolu Mesa Plaza Alışveriş Merkezi'nde oluşturulan serginin açılışı Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ın eşi Mukaddes Duyar, Başkan Yardımcısı Şerafettin Tekin ve Mesa Plaza Alışveriş Merkezi Müdürü Hale Tamer tarafından gerçekleştirildi. Sergide birbirinden yetenekli kursiyerlerin yaptığı iddialı seçme el sanatları eserlerinin yer aldığı sergi, 25 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak ve ücretsiz olarak gezilebilecek.

Sergiler, daha sonra 27 Mayıs'ta Batıkent Kurs Merkezi'nde, 02 Haziran 2008 tarihinde Gazi Semt Birimi ve Şentepe Kurs yerinde devam edecek ve 07 Haziran 2008 tarihinde Ankamall'da tüm kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmaların yer alacağı büyük sergi ile tamamlanacak.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 18:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?