24
Mayıs
2024
Cuma
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Okul kantinlerine sıkı denetim

YENİMAHALLE'DE OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

Yenimahalle'de okulların açılması ile kantinlere yapılan denetimler sıklaştırıldı.

Son günlerde bazı firmaların ürettiği hazır et ürünlerinde "salmonella" ve "listeria" bakterilerinin tespit edilmesi üzerine harekete geçen Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri, okul kantinlerine baskınlar düzenledi. Gıda maddelerinden uyulması gereken hijyen şartlarına, ruhsatlardan faturalara kadar her ayrıntı düşünülerek yapılan denetimlere, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban da katıldı. Denetimlerde önemli miktarda bozuk gıdaya el konulurken, çok sayıda okul kantininde de sağlık

ve hijyen koşullarının sağlanmadığı tespit edildi.

Et ve et ürünlerinde ortaya çıkan bakterileri çocukların tüketmemesi için harekete geçtiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Balaban, "Çocuklarımızın sağlığını korumak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Söz konusu olan çocuklarımızın sağlığı ise taviz vermeyiz" diye konuştu.

Çocuklara yedirilmeye çalışılan bakterili etlerin üzerine gitmeye devam edeceklerini belirten Balaban, "Denetimlerde amacımız çocuklarımızın sağlıksız gıdaları tüketmesinin önüne geçebilmek. Bunun için denetimlere eğitim dönemleri boyunca aralıksız devam edeceğiz. Bu konuda taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

Denetimlerde açıkta bekletilen ve bakterilerin üremesine olanak sağlayan gıda maddelerine el konulup, kantin sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.

YENİMAHALLE'DE OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM
YENİMAHALLE'DE OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 14:47:01
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 15:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?