20
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Okuma yarışması heyecanı başladı

Yenimahalle Belediyesi, 2 yıldır gelenekselleşen ve büyük beğeni toplayan "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması"nın hazırlıklarına başladı.

Yenimahalle Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması"nda heyecan başlıyor. 2 Aralık 2008 Salı günü Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Salonu'nda başlayacak olan elemeler, ilk olarak ilçedeki anaokullarında bulunan 6 yaş grubundaki çocuklar ile ilköğretim öğrencileri arasında yapılacak. 3 gün sürecek olan elemeler sonucunda her kategoriden 5 öğrenci olmak üzere toplam 15 öğrenci 17 Aralık 2008 Çarşamba günü yapılacak olan Yenimahalle finalinde yarışacak.

Halka açık olarak yapılacak yarışmada kategorilerinde birinci olan öğrenciler (anaokulları hariç) Ankara finalinde Yenimahalle ilçesini temsil edecek. Yenimahalle ilçesindeki yarışmada birinci gelen öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye ise MP3 çalar ve madalyaları hediye edilecek. Yenimahalle finalinde dereceye giremeyen öğrencilere ise altın hediye edilecek.

Ankara finalinde ise 9 ilçedeki (Yenimahalle, Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Gölbaşı, Pursaklar) eğitim gören ilköğretim 1. ve 2. kademedeki öğrencilerden okullarında birinci olup ilçelerinde yapılacak seçmeler sonucunda seçilen öğrenciler, İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumak ve Ankara birinciliğini elde etmek için yarışacak.

Metropol ilçelerini temsilen katılacak ilköğretim 1 ve 2. kademedeki okullarından seçilmiş birinciler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla 17 Aralık 2008 tarihine kadar Yenimahalle Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne resmi yazıyla bildirecekler.

Herkes tarafından takdir edilen bu anlamlı projeyi Ankara'ya kazandıran Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Yenimahalle Belediyesi olarak düzenlediğimiz en güzel yarışma 'İstiklal Marşı'nı Ezberden Okuma Yarışması' bizi biz yapan ortak değerlerimizin başında gelen önemli bir yarışmadır. Bu yıl 3.'sünü düzenleyeceğimiz yarışmanın çok güzel geçeceğine inancımız sonsuz. Bizi biz yapan ortak değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?