25
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

OSTİM'de büyük buluşma

YENİMAHALLE'DE ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK DERSİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, öğrencilerle birlikte OSTİM'de buluştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çayyolu Şubesi'nin burslu öğrencileri birlikte Öğrenciler ile birlikte Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) tarafından gerçekleştirilen programa katılan Başkan Yaşar, OSİAD Başkanı Adnan Keskin ve İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek'in misafiri oldu. Yaşar, öğrencilere iş hayatında başarılı olmanın yollarını anlattı.

Türkiye'de ekonomik krizden çıkış yolunun üretim olduğunu belirten Başkan Yaşar, daha çok istihdam ve daha çok ihracat ile krizin etkilerinin yok edilebileceğini söyledi. Yaşar, öğrencilere iş hayatında başarılı olmanın püf noktalarını anlatarak, "Sorumluluğunuzun bilincinde olun, heyecanınızı hiçbir zaman kaybetmeyin ve sevdiğinizin işi yapın" dedi.

Türkiye'de hem İslam'ın hem de demokrasinin yan yana yaşadığı bir sistem bulunduğunu ifade eden Yaşar, Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan fabrikaların, büyük tesislerin özelleştirme ile teker teker elden çıkarıldığını hatırlattı.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen OSİAD Başkanı Adnan Keskin ise, gençlerin gözlerinde parıldayan ışığın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Gençlerden yerli malı kullanmalarını isteyen Keskin, tüketim mallarındaki ithalatın Türkiye'de üretime ciddi darbeler vurduğunu söyledi.

İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek de öğrencilerin girişimci olmalarını isteyerek, "İşin çıraklığından çekinmeyin. Hayal kurun. Hayal kuramayan insan hiçbir şey yapamaz" diye konuştu.

Katılımcılar daha sonra OSTİM'de bulunan fabrikaları gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 13:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?