19
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Şentepe geleceğe hazırlanıyor!

Yıllardır ihmal edilen ve her dönem "mutlaka çözeceğiz" denildiği halde bir türlü çözülemeyen sorunu çözen Yenimahalle Belediyesi Şentepe'yi geleceğe hazırlıyor.

Türkiye'deki En büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Şentepe Kentsel Dönüşüm ve Değişim Projesi 12 mahalleyi doğrudan ilgilendiriyor.

Toplumsal uzlaşı, bilgilendirme, tarafsız adil davranışla ve objektif yaklaşımla hayata geçirilen Şentepe Kentsel Dönüşüm ve Değişim Projesi 2 yıl gibi kısa bir sürede gece gündüz demeden büyük bir özveri ve gayretle çalışılarak hazırlandı.

Başlatılan Kentsel Değişim ve Dönüşüm Projesi sayesinde bugün Şentepe'de devasa binalar yapılıyor. 470 hektarlık alanı kapsayan, 12 mahalle doğrudan ilgilendiren bu projeyle 14 bin gecekondulara son verildi. 35 bin konutluk çağdaş ve modern konutlar Şentepe'nin her yerinden yükseliyor. Ankara'nın terası konumunda olan Şentepe bölgesindeki yükselen binalar ve yeni yaşam şartları Başkan Ahmet Duyar'a teşekkür olarak geri dönüyor.

Bununla beraber, geçmişten gelen yetersiz olan yeşil alan sayısını, spor alanları, rekreasyon alanlarını ve sağlık ve eğitim merkezlerini de Şentepe Kentsel Dönüşüm planında ciddi bir şekilde artıran Yenimahalle Belediyesi Şentepe'yi adı gibi "Şen" yapmaya kararlı.

Konuyla ilgili Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Değişim projesi ödülü kazanmış Başkan Ahmet Duyar, Şentepe'yi insanlarımızın huzur içerisinde, modern bir kentte yaşayabilecekleri bir hale getirmeye gece gündüz çalışıyoruz. Halkımızın bize güveni ve desteği sayesinde konutlar hızla yükselmekte, inşaat sektörü ve yeniden Şentepe'nin imarı her alanda hissedilmektedir. Yükselen güzel binalar Ankara'nın her yerinden gözükmekte, adeta Ankara'nın büyülü ışığını Şentepe kapısında hissetmektedir. Her şey Yenimahalle halkının bugün ve gelecekte daha huzurlu ve sağlıklı ortamda yaşamaları içindir. Şentepe deki yükselen yaşam standart'ındaki artış her geçen gün daha da ileri gidecektir. Çünkü sürekli çalışmaların olduğu bir yer konumunda olan Şentepe deki hizmet sirkülasyonu artması gelirlerinde artması anlamına gelmektedir.vatandaşımızın kendi elleriyle geçmişten kalan oturdukları yerleri kavgasız , gürültüsüz yıkmaları ve bir an evvel yeni konutlara başlamaları projenin sağlıklı yürüdüğünün işaretidir" dedi.

Bu arada Çevre yolu ve Şentepe'nin etrafındaki yerlerden gözüken yeni konutlar Şentepe'yi şimdiden cazibe merkezi haline getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 13:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM YILMAZ IP: 88.249.5.xxx Tarih : 21.08.2008 11:23:50

yenimahalle belediyesi 5 yıldır akp de şentepeyi yapacağız diyorlar reklam yapıyorlar artık şentepeli reklam değil acil icraat bekliyor şentepeliler sakın reklam lara bakmayın icraata bakın saygılar