30
Mayıs
2024
Perşembe
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Toplu iş sözleşmesinde mutlu son

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Hizmet-İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin en iyi şekilde sonuçlandığını belirterek, "Emeğe değer veren bir belediyeyiz" dedi.

Yenimahalle Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 567 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreni belediye binasındaki İlk Adım Salonu'nda gerçekleşti. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan ile Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ın imza atarak açıkladığı yüzde 20'lik zam oranı işçiler tarafından ayakta alkışlandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, toplu sözleşme görüşmelerinin en iyi şekilde sonuçlandığını ve bu anlamlı günde belediye işçileriyle iç içe olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Başkan Duyar, görevi devraldıklarında işçilere eski yönetimin bir hayli miktarda borcunun olduğuna ve emekçilerin maaşlarını dahi alamadıklarına dikkat çekti.

Mali disiplin ve planlı, programlı çalışma içinde işçilere olan borçları çalışanlara ödediklerini de belirten Duyar, "Hiçbir çalışana belediye olarak borcumuz yok. Çalışanlarının mutlu olması benim mutlu olmam anlamına gelir. İşçilerin alacağı zamdan kaynaklanan fark bayramdan önce ödenecek. Masanın her iki yanında oturmuş biri olarak yapacağımız işin altına imza atar ve sözü veririz, bu yüzden en gerçekçi ve en doğru olanı yaptık" dedi.

Başkan Duyar, "Bizler burada en alt kademeden en üst kademeye kadar bir aileyiz. Bizler hizmet ordusu olarak Yenimahalle'ye hizmetin en iyisini verebilmek için çalışıyoruz. sözleşmemiz şimdiden tüm işçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?