26
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Yaşar sanayi turuna devam ediyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın sanayicilerle yaptığı görüşmeler hız kesmeden devam ediyor.

Sanayicilerle istişare toplantıları yaparak sorunları dinleyen ve çözüm yolu arayan Yaşar, GERSAN Sanayi Sitesi Müteşebbis Heyeti ile bir araya geldi. Yaşar, "Herkes taşın altına elini koyma kararlılığını göstersin. Ben Belediye Başkanı olarak üzerime düşen görevi fazlasıyla yapacağıma söz veriyorum. Aynı özveriyi siz sanayici arkadaşlarımdan da bekliyorum" dedi.

Hükümet ve yerel yönetimlerin sanayiciye destek vermesi gerektiğinin altını çizen Yaşar, "Sanayicinin zor durumda olması, üretimi dolayısıyla istihdamı etkiler. Üretim azalır, işten çıkarmalar başlar. İşsizlik arttıkça da sosyal patlamalar olur. Bu nedenle krize inat üretim yapın. Son noktaya kadar çalışanlarınızı işten çıkarmayın. Türkiye, krizden daha çok üretim ve satışla kurtulur" dedi.

Yenimahalle sınırları içerisinde birçok sanayi sitesi olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Benim bölgemde Ankara'nın en büyük sanayi siteleri mevcut. Bu sitelere yapılacak olan yardım ve yatırımlar işsizlerimiz için yeni ekmek kapılarının açılmasını sağlayacak. Ancak yıllarca buralarla ilgilenilmemiş. Altyapı, çevre düzenlemesi ve yeşil alan da dahil pek çok sorun var. Bu sorunları çözmek için çalışmalarımızı başlatacağız" şeklinde konuştu.

Sanayicilerle sık sık bir araya gelerek sorunların çözümü konusunda iş birliğini sürdüreceğini ifade eden Fethi Yaşar, "Bir yıl içinde OSTİM, İvedik ve GERSAN Sanayi Sitesi'nin çehresi tanınmayacak bir şekilde güzelleşecek. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. Siz bana destek olacaksınız, ben de size. Bana her türlü sorun için ulaşabilirsiniz. El birliği ile organize sanayi sitelerimizi tertemiz, sorunları çözülmüş bölgeler haline getirelim" dedi.

GERSAN Sanayi Sitesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Özcan Kamışlı da sanayicinin zor günlerinde Yenimahalle Belediye Başkanı'nın kendilerine verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Toplantıya ATİSAN Sanayi Sitesi Başkanı Yaşar Özelge, Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Bahri Küpeli, Ankara Yenimahalle Lions Kulübü'ne üye işadamları ve OSİAD üyesi işadamları da katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 13:41:04
Güncelleme :21 Ağustos 2009 Cuma 13:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?