23
Mayıs
2024
Perşembe
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Yeniay yardıma koşuyor

Yenimahalle Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi Yeniay, ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşuyor.

Yenimahalle Belediyesi bünyesinde kurulan ve çalışmalarına Yenimahalle 5. duraktaki Kültür Park içinde kendisine ait binasında devam eden Yeniay, vatandaşlara yaptığı gıda, yakacak ve kırtasiye yardımının yanı sıra, açmış olduğu giyim marketi ile maddi imkansızlıklar nedeniyle giyecek alamayanların elbise ihtiyacını da ücretsiz karşılıyor.

Bu amaç doğrultusunda bugüne kadar 213 aileye giysi yardımında bulunan Yeniay, Ramazan ayında 5 bin vatandaşa yaptığı yiyecek yardımının yanı sıra, 526 aileye gıda, 318 aileye kırtasiye ve kitap , 92 aileye eşya, özürlü iki vatandaşa da tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Ekonomik sıkıntılar yüzünden sağlık sorunlarıyla ilgilenemeyen, hastanelere gidemeyen vatandaşlara kolaylık sağlayan ve doktoru ayağına getiren Yeniay, Yenimahalle’nin çeşitli bölgelerinde sağlık taraması gerçekleştirdi.

Avcılar, Anadolu mahallesi, Şentepe ve Ergazi köyündeki dar gelirli vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümlerini gerçekleştiren Yeniay, sağlık sorunu bulunan vatandaşların sağlık harcamalarına katkıda bulundu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, amaçlarının ihtiyaç sahiplerine yerinde ve zamanında ulaşmak olduğunu, varlıklı insanların ve sivil toplum örgütlerinin de bu çalışmaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Hiçbir ayırım gözetmeksizin ihtiyacı olan herkese yardım etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Duyar "Dayanışmayı sağlama, toplumsal duyarlılığı artırma; yerel yönetim, zengin ve ihtiyaç sahibi bu üç kesimi bir noktada birleştirme, sorunları paylaşarak azaltmak adına sessizlerin sesi olmak, kimsesizlerin kimsesi olmak için kurduğumuz YENİAY; dini, dili, mezhebi, ırkı, partisi, cemaati ne olursa olsun sadece gerçekten ihtiyaç sahibine ulaşmaktadır. Bize göre tek başına mutlu olmak utanılacak bir şeydir. Mutlulukların toplumca paylaşıldığı imkanların seferber edildiği, sosyal adaletin sağlandığı, sorunlara duyarlı, gülen Yenimahalle, için herkesi yardıma yapmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 17:43:12
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 17:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?