22
Mayıs
2024
Çarşamba
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Yenimahalle şantiyeye döndü

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, ilçeyi yaptıkları çalışmalarla adeta bir şantiyeye çevirdiklerini belirterek, tek amaçlarının Yenimahalle'yi "yeni bir mahalle" yapmak olduğunu söyledi

.
Yenimahalle'nin en büyük sorununun imar olduğuna dikkat çeken Duyar, "İmar sorunu, yıllardır çözülememiş ve çok büyük bir nüfusu ilgilendiren bir sorun. Bu sorunu Şentepe'si, Demetevler'i , Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Macunköy'ü ile ele almak gerekir. Buralarda, Başkentimize yakışmayan olumsuz görüntüler vardı, hala var ama biz büyük oranda çözdük ve bir değişim süreci başlattık. Düğümü çözdük diyebiliriz. Şimdi Şentepe'de çok katlı modern siteler yükseliyor, Çayyolu'ndaki gibi modern yaşam alanları yükseliyor. Çayyolu bizim nadide semtlerimizden birisidir, Şentepe'de zamanla aynısı olacak. Bundan sonra yapmamız gereken bu değişim ve dönüşüm sürecini hızla hayata geçirmek" dedi.


İlçedeki tüm sokakları çağdaş bir görünüme kavuşturmak için asfalt, tretuvar, bordür ve yeni yol açım çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Duyar, ilçe sınırları dahilinde 360 bin ton asfalt kaplama, 150 bin metre bordür ve 200 bin metrekare tretuvar yaptıklarını ifade etti.

Sadece 209 bin metrekare Çakırlar Çiftliği'nde yol açımı başta olmak üzere Yenimahalle genelinde toplam 950 bin metrekare yeni yol açımı ve 2.7 milyon metrekare alan düzenlemesi gerçekleştirdiklerini belirten Duyar, "Çakırlar mevkiindeki ulaşım çilesini sona erdirmek üzereyiz. Yollar adeta havaalanı görünümünde açılıyor. Yenimahalle geleceğe hızla hazırlanıyor. Vatandaşlardan yol açılması konusunda gelen yoğun talepler üzerine hiç vakit geçirmeden harekete geçerek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle görüşüp yetki aldık. Bu konuda kendilerine teşekkür ederim. Yuva Mahallesi Çakırlar Çiftliği mevkiinde ikamet eden vatandaşların yüzünü güldürecek kararı hayata geçirerek, yol açım çalışmalarına başladık. Yaklaşık 2 ay önce başlayan caddelerin açılması 25 güne kadar bitirilerek, asfalta hazır hale getirilecek. Bunun yanı sıra yağmur suyu giderleri de Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yapılacak" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 15:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?