31
Mayıs
2024
Cuma
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Yenimahalle'de türkü ziyafeti

Yenimahalle Belediyesi ve TRT işbirliğiyle gerçekleştirilen "Tatlı Dile Güler Yüze" programında vatandaşlar türkülere doydu.

Batıkent Vedat Dalokay Parkı'nda düzenlenen konserlerde Türk Halk Müziği'nin ünlü isimlerinden Bedia Akartürk ve bir sonraki programda Mustafa Özarslan en güzel türkülerini Yenimahalleliler ve Ankaralılar için söyledi.

Sevcan Orhan'ın sunduğu programda, TRT Halk Oyunları ekipleri de yöresel oyunlarıyla geceyi renklendirdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, kültür ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, bu anlamda yapılacak her türlü işbirliğine ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yenimahalleli türkü severlere güzel bir akşam yaşatabilmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Duyar, "Müziği, kültür ve sanatın önemli bir halkası olarak gördüğümüzden, Türk Halk Müziği, Türk Tasavvuf Müziği ve çocuk koroları oluşturduk. Kurmuş olduğumuz konservatuvarımızla sanat alanında
bir eksikliği daha gidermiş olduk. Yenimahalle Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yaz tatilinin başladığı bu günlerde, tatile çıkamayan vatandaşlarımızı da düşündüğümüzden güzel bir akşam geçirebilmeleri için bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Yaza Merhaba şenliklerimiz ve Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği konserlerimizle vatandaşlarımıza müzik ziyafeti sunuyoruz. Vatandaşlarımızı yazın sıcaklarından bir nebze olsun kurtarmak ve müzikle serinletebilmek için bu tür etkinliklerimiz yaz boyunca devam edecektir" dedi.

Duyar, böyle güzel bir gece yaşattıkları için TRT yetkililerine ve program yapımcılarına da teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 11:28:01
Güncelleme :30 Temmuz 2008 Çarşamba 11:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?