20
Mayıs
2024
Pazertesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Yenimahalle'ye 21. yüzyılın projesi

Yenimahalle Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan Demetevler Kentsel Yenileme Projesi hızla hayata geçiriliyor.

Hem bölgedeki konut sorununu çözümlemek, hem de vatandaşları modern binalara ve yerleşim alanına kavuşturmak amacıyla uygulamaya konulan proje yaklaşık 158 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Yeşilevler, Kayalar mahallesinin bir kısmını da kapsayan Demetevler Kentsel Yenileme Projesi ile sağlık merkezi, karakol, eğitim tesisleri, yeşil alan ve kentsel altyapı tesislerinin düzenlemesi ile modern konutlar yaptırılarak yaşam standardı yüksek bir çevre oluşturulacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, vatandaşların kendilerine gösterdiği destek ve güvenden dolayı son derece memnun olduklarını belirterek, diğer bölgelere olduğu gibi Yeşilevler, Kayalar mahallelerinin bir kısmını da kapsayan Demetevler Kentsel Yenileme Gecekondu Dönüşüm Projesi ile de hizmetin en iyisini götürme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Yaşam standartlarının yükseltilmesi ve modern binalara kavuşturulması yolunda dönüşüm projelerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Duyar, "21. yüzyılda modern şehirciliğe geçişte kentsel dönüşüm projeleri önemli bir yer tutmaktadır. Biz de bunu bildiğimiz için ilçemizde dönüşüm projelerine büyük önem vermekteyiz. Başlatmış olduğumuz bu projelerin tamamlanmasıyla hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve yüzler artık gülecek.

Toplu Konut İdaresi ve belediyemiz arasında imzalanan protokol sonucunda bölgede sağlık merkezi, karakol, eğitim tesisleri, yeşil alan ve kentsel altyapı tesislerinin düzenlemesi ile modern konutlar yaptırılarak yaşam standardı yüksek bir çevre oluşturulacak. Bunun sonucunda vatandaşlarımız çok daha rahat edebilecekleri bir çevrede yaşamlarını sürdürecekler. Tek amacımız, halkımızın hak ettiği kaliteli hizmeti alabilmelerini sağlamak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 18:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan bulut IP: 88.230.110.xxx Tarih : 28.10.2008 09:42:42

yesilevlerdeki yapılan konutlar ne zaman teslim edilecek.bizim orda gecekondumuz vardı.fiyatlar ne olacak onun hakında bi bi almak istiyorum.teşekür ederim acıklanırsa