18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Yeşil sahada engel tanımadılar

ENGELLİLER YEŞİL SAHADA ENGEL TANIMADI

Yenimahalle Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla 7 okuldan 18 engelli gencin buluştuğu futbol turnuvası düzenlendi.

Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliği ile düzenlenen turnuva birbirinden güzel görüntülere sahne oldu. Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte 7 engelli ve iş okulu öğrencileri bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı. Engellilerin hayatın her alanında var olması gerektiğine inandıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "İşte bu çocuklara imkan sağlanınca neleri başarabildiklerine hep birlikte şahit oluyoruz" diye konuştu.

Yaşar, yapılacak etkinliklerin toplumda engellilere olan farkındalığın arttırılması için iyi bir fırsat olduğunu belirterek Yenimahalle Belediyesi'nde engelliler için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi. Yaşar, Engelliler Haftası'nın yalnızca ülkemizde değil 156 ülkede aynı zamanda kutlandığını ifade ederek, "Özür insanlığın ortak sorunudur. Bir insanın engelli olması problem değil en önemlisi de onun suçu değildir. Esas problem o insana sağlanan olanakların yetersizliğidir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Herkes bir gün engelli olabilir o yüzden onlara kendilerini iyi hissettirecek projeler üretmek görevimizdir" şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler arasında bir ilk olarak Yenimahalle Belediyesi'nde kurulan engelliler birimini ziyaret eden Başkan Yaşar, birim sorumlusu Selçuk Koçak'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye olarak engel tanımadıklarının altını çizen Yaşar, "Yerel yönetimler olarak engellilere daha çok önem vermeliyiz. Bizler göreve gelir gelmez herkese örnek olacağını düşündüğümüz bir çalışmaya imza atarak 'Engelliler Birimi'ni kurduk ve buranın sorumlusu Selçuk Koçak ile sık sık bir araya gelerek engelleri nasıl ortadan kaldırabiliriz onun görüşmelerini yapıyoruz. Bir gün herkes engelli olabilir" dedi.

Engellilerin daha huzurlu yaşamaları ve mutlu olabilmeleri için çalışmaları ve ailelerine gelir sağlamaları gerektiğinin altını çizen Yaşar, "Engellilere acımak onlara bakarak duygulanmakla sorunlarına çözüm olamayız. Engellilerinde yapabileceği işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Engelliler hayatın her alanında var olmalıdır. Bunun için yerel yönetimler başta olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Düzenlenen etkinlikte Başkan Yaşar'a ve Engelli Birimi Sorumlusu Selçuk Koçak'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:22:02
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?