30
Mayıs
2024
Perşembe
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Yılın Belediye Başkanı ödülü

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, engellilere yönelik vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) tarafından 'Yılın Belediye Başkanı' seçildi. 

ÖZEV Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Başer ve Mütevelli Heyeti Başkanı TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı olarak her yıl geleneksel olarak o yılın "En İyileri"ni seçtikleri hatırlatılarak, "Vakfımız hayatın her alanında insanlarımıza en iyi ve en güzel hizmeti veren kişileri ödüllendirmenin hizmetin kalitesini arttırması ve devamı açısından çok önemli olduğu kanısındadır. Vakfımızca yapılan değerlendirme sonucu 2007 yılında ülkemiz insanlarına yaptığı hizmetler nedeniyle Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Ahmet Duyar, yılın belediye başkanı seçilmiştir. Bu vesileyle Sayın Ahmet Duyar'ın, ülkemize yaptığı hizmetlerinin ve başarılarının artarak devamını dileriz" denildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, ayrıca bir Teşekkür Belgesi ile de ödüllendirildi. 

ÖZEV tarafından Yılın Belediye Başkanı seçilmesinden büyük bir onur duyduğunu kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ise yaptığı açıklamada, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların toplumdan soyutlanmasına son derece karşı olduklarını belirterek, bu anlamda onları topluma kazandırmak için belediye olarak ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını söyledi. Herkesin engelli vatandaşların sıkıntılarını azaltmak konusunda duyarlı davranması gerektiğini ifade eden Başkan Duyar, "Toplum olarak engelli vatandaşların sıkıntılarını asgari düzeye indirebilmemiz için hepimizin önemli görevleri olduğuna inanıyorum. Sağlam veya özürlü ayrımı yapmaktan ziyade her iki kesimin de problemlerine temelden çözüm bulmak gerekir. Bu anlamda da engellilerimiz için eğitim, istihdam ve sosyo kültür alanlarda çözüm ve çareler üretmek gerekir. Ama bu görevde hepimize görev düşüyor. Hükümetimiz bu konuda gerçekten çok önemli projeleri hayata geçirdi. 

Yenimahalle Belediyesi olarak biz bu konuda son derece hassas davranıyoruz. Hazırladığımız projelerin yanı sıra Belediye binamızın altında, zihinsel engelli vatandaşlarımızın galoş üretimi gerçekleştirmelerine vesile oluyoruz. Çünkü biz belediye olarak sevginin bütün engelleri kaldıracağına yürekten inanıyoruz ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Unutulmamalı ki, yarına hangi şartlarla kavuşacağımız belli değildir. Engelli insanlarımız da eğitimli, istihdam meseleleri halledilmiş, yani ekonomik bağımsızlıklarını kazanmış, sosyal hayatta başarıyı yakalamış, başı dik,
onurlu toplum bireyleri olarak aktüel hayatta layık oldukları yeri almalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 13:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?