19
Mayıs
2024
Pazar
YENİMAHALLE - ANKARA
Belediye Sayfaları

Zabıta denetimlerine hız verdi

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ramazan ayı boyunca başta bakkal, lokanta, büfe, kuruyemişçi, kebapçı, simitçi, ekmek fırını, pastane, yufkacı, balıkçı, sakatatçı, manav ve kasap gibi gıda sektörü olmak üzere tuhafiyeciden hırdavatçıya, hamamdan matbaacıya kadar birbirinden farklı onlarca meslek grubunda hizmet veren esnafı denetleyen Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bayramın yaklaşması nedeniyle denetimlerini artırdı.

Vatandaşların Ramazan Bayramı'nın güzelliklerini huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi için büyük çaba harcadıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, vatandaşların sağlıklı şartlarda hizmet veren yerlerden alışveriş yapması ve güvenlikleri açısından gereken önlemlerin alındığını kaydetti. Duyar, "Belediye olarak zabıta denetimlerine her zaman çok önem veriyoruz. Çünkü, zabıtanın görev alanı, halkın sağlığı, huzuru, rahatı ve güvenini ilgilendiriyor. Bu açıdan rutin denetimlere bile çok önem veriyoruz. Ramazan ayında ise hem alışveriş yoğunluğunun artışı hem de vatandaşlarımızıngüvenliği açısından bu denetimleri daha da artırdık. Çünkü halkımızın sağlığı ve rahatı bizim için çok önemli. Nüfusu her geçen gün çoğalan güzel ilçemizde, buna paralel olarak açılan işyeri sayısı da artıyor. Dolayısıyla bu yoğunlukta esnafı denetlemek için yoğun mesai harcamak durumundayız" dedi.

Zabıta Müdürlüğü'nün belirlediği rutin denetim takviminin dışında geceleri yapılan habersiz denetimlerin de çok etkili olduğunu kaydeden Duyar, "Ramazan Bayramı'nda vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet alabilmesi için ekiplerimiz gece gündüz demeden denetimlerine devam edecek. Modern teçhizatlı yeni oluşturduğumuz zabıta Yunuslar hızlı ve aktif olarak görevlerinin başında olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:22:34
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 17:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?