17
Mayıs
2024
Cuma
KORGUN - ÇANKIRI

Sanayi yatırımları işsizlerin umudu

Toplam 93 parselin bulunduğu OSB’ne yasanın yürürlüğe girmesinden buyana 40 yatırımcı başvuruda bulundu. Bunlardan bölgeye ciddi anlamda yatırım yapacağı belirlenen 11 firmaya arsa verilirken, 5 firmanın talebi kabul edilmedi. Diğer firmaların talepleri ise inceleniyor.

Yetkililer geçmişte yapılan hatanın tekrarlanmaması için seçici davrandıklarını belirterek “Bölgemize yatırım yapmak üzere kiralık, satılık bina talebi bir hayli fazla. Firmaların yapısal durumları, ihracat ve istihdam kapasiteleri, teknoloji standartları, kalıcı süreklilik kriterlerini değerlendirip bölgemize yatırım için izin veriyoruz. Şu ana kadar bu özellikleri uyan 11 firmaya yatırım izni verdik. Bölgeye yatırım yapan firmaların istihdam kapasitesi 2500 kişiye ulaştı. Ciddi yatırım yapacak firmalara her türlü kolaylığı sağlıyoruz” diye konuştular.

Bölgede şu ana kadar aralarında Cankurtaran Holding’e ait Esem firması ile dünyaca ünlü Mark&Spencer,Ann Taylor, Republic markalarını üreten Opal Giyim Sanayi Tic.A.Ş gibi 11 büyük firma yatırım yapmış durumda.

İŞÇİLER İŞ KURUMU ARACILIĞI İLE BELİRLENİYOR

Bu arada Korgun’daki fabrikalarda çalıştırılmak üzere alınan işçiler Türkiye İş Kurumu Çankırı il Müdürlüğü elemanları ve firma yetkililerinin katıldığı mülakatlar sonunda belirleniyor. Geçtiğimiz günlerde Opal Tekstil için yapılacak alımlara 2175 işsiz müracaat etti. Yatırımlarının birinci etabını tamamlayan Opal Tekstil’in yatırımlarını tamamlaması ile toplam 1500 kişiye iş imkanı sağlayacağı bildirildi.



Çankırınınsesi
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 10:58:03
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 12:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?