19
Mayıs
2024
Pazar
KURŞUNLU - ÇANKIRI

Bal Kurşunluları buluşturuyor

Bu yıl ilki düzenlenen Kurşunlu Bal Festivaline katılım oldukça yüksek oldu. İstanbul, Ankara, Karabük, Çankırı başta olmak üzere gurbetteki binlerce Kurşunlulu Kurşunlu’ya akın etti.

Festivalin başlangıcında Kurşunlu Kaymakamı, Belediye Başkanı, davetliler ve vatandaşlar festival korteji oluşturdular.

Kurşunlu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Kurşunlu Hükümet Konağının önündeki Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra Kurşunlu Bal Festivali’nin açılış konuşmasını yaptılar.

Kurşunlu Belediye Başkanı, Kurşunlu’da yaşamaktan onur ve gurur duyduğunu ifade ederer, barış dostluk sevgi mesajları verdi.

Bu festivalin amacının sadece en iyi balı seçmek olmadığını, aynı zamanda bu etkinliğin kültür ve sanat festivali olduğunu söyledi.

Daha sonra, Mimar Fikret Ünsal ve Ömer Lütfi Özenç’in birlikte hazırladıkları dünden bugüne Kurşunlu fotoğrafları karma sergisi açıldı ve büyük ilgi gördü.

Festival açılışına katılanların oluşturduğu kortej, mehteran eşliğinde festival etkinliklerinin yapılacağı anıt tepeye geldi. Burada mehteran konseri ve Kurşunlu folklor ekiplerinin yöresel oyunları sergilendi.

Festivale, Çankırı Milletvekilleri Hikmet Özdemir, Tevfik Akbak, Çankırı Vali Muavini Mehmet Büyüktaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kurşunlu Kaymakamı Tuncay Dursun Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, komşu ilçelerin belediye başkanları, İstanbul Çankırılılar Vakfı Başkanı İskender Oflaz ve yönetim kurulu üyeleri, Çankırı’nın çeşitli vilayetlerde kurulmuş sivil toplum örgütlerinin başkan ve idarecileri ile binlerce Kurşunlulu katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından bal yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Festival etkinlikleri çerçevesinde sünnet ettirilen çocukların standı gezildi.

Belediyenin yeni almış olduğu hizmet araçları yapılan bir törenle hizmete başladı.

dalkoz.org
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 22:37:27
Güncelleme :11 Şubat 2008 Pazartesi 22:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?