19
Mayıs
2024
Pazar
ALPU - ESKİŞEHİR

İstanbul Polisinden öğrencilere destek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul’da bulunan Eskişehirliler Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle Eskişehir’in Alpu İlçesi’nde eğitim gören 2 bin 500 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Eşi Hülya Cerrah ile birlikte memleketi Eskişehir’e gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Eskişehir Valisi Vali Kadir Çalışıcı’yı makamında ziyaret etti. Vali Çalışıcı, Emniyet Müdürü Cerrah ve beraberindekiler, ardından 2 bin 500 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunmak üzere Alpu’daki Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu’na gitti.

Törende konuşan Celalettin Cerrah, gençlik yıllarının Eskişehir’de geçtiğini belirterek, "Yeni yüzyılın değişen şartlarına ayak uydurabilmek, öne çıkardığı değerlere sahip, çağdaş bir toplum olarak yaşayabilmek için, eğitim seviyemizi yükseltmek zorundayız" dedi.

Teşkilatının, Türkiye genelinde diğer güvenlik güçleriyle birlikte ülkenin huzur ve güvenliğini sağlama ve devam ettirme görevini başarıyla yerine getirdiğini kaydeden Emniyet Müdürü Cerrah, "Çocuklarımız geleceğimizdir ve en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır sloganıyla öğrencilerimize elimizi uzatmak, onların eğitimlerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak için yardım kampanyası düzenledik" diye konuştu.

İkincisi tertiplenen bu kampanya ile İstanbul’da 2003 yılında 12 bin, 2004 yılında ise şu ana kadar 8 bin olmak üzere toplam 20 bin öğrencinin eğitimlerine katkıda bulunduklarını açıklayan Cerrah, öğrencilere de seslenerek, şunları söyledi:

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Yol göstericiniz, bilimin ışığında okumak, öğrenmek ve çalışmak olsun. Sizler ülkemizin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yaptığınız ve yapacağımız her şey, siz değerli yavrularımız içindir."

Eskişehir İl ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Çetinkaya ile Alpu Belediye Başkanı Mustafa Gökçe de, yaptıkları yardımlardan dolayı İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’a teşekkür etti.

Alpu Kaymakamı Murat Kahraman, Vali Kadir Çalışıcı, İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah ve Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel’e, ilçeye has el işlemesi gümüş takı seti hediye etti.

Alpu-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 09:43:04
Güncelleme :14 Mart 2006 Salı 15:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?