6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARAMAN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdair Bilimler Fakültesi

Genel Bilgiler

Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Selçuk Üniversitesi'ne bağlı olarak 11.07.1992 tarih ve 21281 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3837 Sayılı kanunla kurulmuştur. 1993-1994 yılında İşletme Bölümü'ne 52 öğrenci alarak eğitim- öğretime başlamış olup her öğretim yılında öğrenci sayısında hızlı bir artış görülmektedir. Yeni bölümlerin ve programların (İktisat ve Kamu Yönetimi Örgün ve İkinci Öğretim ve Hazırlık sınıfı programları) açılmasıyla her yıl 700 yeni öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Halen 3100 civarında öğrenci modern sınıflarda eğitim-öğretime devam etmektedir. Fakültede İşletme Bölüm Başkanlığına bağlı olarak Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe ve Finansman, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Sayısal Yöntemler, Türk Ticaret Hukuku ve Kooperatifçilik adı altında 6 ana bilim dalı; İktisat Bölüm Başkanlığına bağlı olarak İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat, İktisat Teorisi, İktisat Tarihi ve İktisat Politikası; Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığına bağlı olarak da Siyaset ve Sosyal Bilimler, Hukuk Bilimleri, Yönetim Bilimleri ile Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanlıkları bulunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Yunus Emre Yerleşkesi
Adres2 :Karaman
Posta Kodu :70100
Telefon :0 338 226 2065
Faks :0 338 226 2019
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.