17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

'1001 Kilise' operasyonu düzenlendi

KARAMAN İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, izinsiz tarihi eser kazısı ve ticareti yaptıkları belirlenen kişilere yönelik 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlendiği operasyonda 4 kişiyi gözaltına aldı.


Ekipler, yaklaşık 2 aylık çalışma sonunda izinsiz tarihi eser kazısı ve ticareti yaptıkları belirlenen kişilere yönelik ‘1001 Kilise’ adı verilen operasyon için dün gece harekete geçti. Karaman, Mersin ve Niğde'de eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, R.T. (41), S.Ş. (47), R.G. (54.) ve İ.K.'yi (28) gözaltına aldı. Şüphelilerin, izinsiz tarihi eser kazısı ve ticareti yaptıkları, bu yolla menfaat temin ettikleri, tarihi eserlerin yurt dışına götürülmesi için bazı kişilerle görüşme yaptıklarını belirlendi. Polis, operasyonla kapsamında V.K.'nin (50) de arandığını bildirdi.

Şüphelilerin otomobil, işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda, kazılarda kullanıldığı belirlenen 4 bidon, 25 metre uzunluğunda kalın halat, 10 metre uzunluğunda ip merdiven, 1 demir makara, 1 alüminyum su kovası, iletişim tespit ve fiziki takip tutanakları ele geçirdi. Yakalanan 4 zanlı, sorgularının ardından Karaman Adliyesi'ne sevk edildi.


DHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 14:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?