17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

14 Kasım Dünya Diyabet Günü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Karaman Devlet Hastanesi'de görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Yunus Yılmaz ve hemşireler diyabet hastalarını ziyaret ederek çiçek verdi.
 
Ziyarette konuşan Uzman Dr. Yunus Yılmaz, şeker hastalığının ciddi bir hastalık olduğunu belirterek, "Bu nedenle hastaların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Şeker hastalığının tedavisinde birinci adım eğitim, ikinci adım diyet tedavisi, üçüncü adım ise ise spordur. En son ilaç tedavisini tavsiye ediyoruz. Türkiye'de 4.5 milyon diyabet hastası var. Türkiye'nin en önemli sağlık sorunu şüphesiz diyabet hastalığıdır. Bu hastalık sinsi ve yavaş bir seyir göstermekte. Zaman içerisinde öncelikli olarak göğüs, böbrek, kalp gibi hayati organlarını tahrip etmekte. Zaman içerisinde ayaklarda yaralar oluşturmakta sinir uçlarını tahrip eden acımasız bir hastalık. Üstelik sağlık noktasında çok ciddi harcamalara neden olan bir hastalıktır” diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 18:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
S.M.Nuri IP: 85.97.201.xxx Tarih : 22.11.2006 08:57:15
doktorum doğru söylüyor eğitim şart hastanın doktoru yine kendisi olmalı ne yapması veya yapmaması gerektiğini bilmeli.Doktorumun çalışmalarında başarılar.