16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

17 Mehmetçiğe kına gecesi

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde askere gidecek gençler için kına gecesi düzenlendi.

Kazımkarabekir Belediyesi tarafından Hisar Düğün Salonu'nda askere gidecek olan 88/3 tertip askerler için düzenlenen kına gecesine İlçe Belediye Başkanı Muammer Sarı ile asker yakınları ve ilçe halkı katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muammer Sarı, askerliğin insan hayatında bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Dünyanın hiçbir yerinde aileler yetiştirip 20 yaşına getirdiği evladını güle oynaya askere göndermez. Onu 15 ay kimseye emanet etmez. Fakat bizim örf ve ananelerimizde askerlik kutsaldır. Asker ocağı bir okul gibi algılanır. Askerliğini yapıp gelmiş bir gencin artık olgunlaştığına inanırız. Bizler bu şanlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak bunda elbette Mehmetçik'in payı çok büyüktür. Biz Türk milleti olarak üç şey için kına yakarız; bunlardan birisi de askere gidecek olan gence yakılan kınadır. Bugün davul ve zurna eşliğinde askere gönderdiğimiz bu gençler, inşallah hayırlısıyla terhis olup yine güle oynaya ailelerine kavuşurlar" dedi.

Havai fişek gösterilerinin yapıldığı gecede askere gidecek olan 17 genç, müzik eşliğinde sahne ortasında gönüllerince oynadı. Duygulu anların yaşadığı gecede bir asker yakını yaşlı kadın ise gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı. Gece askere gidecek olan 17 gencin ellerine annelerinin kına yakmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 11:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?