16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

200 fidan toprakla buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yunus Emre Yerleşkesi'nde çevre düzenleme çalışmaları kapsamında çeşitli türlerde 200 fidan toprakla buluştu.

Mühendislik Fakültesi binasının önünde yapılan ağaç dikiminden önce konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, kısa süre içerisinde yerleşkenin her köşesini yeşiller içinde görmeyi istediklerini söyledi.

KMÜ Üniversitesini fiziki görüntüsüyle de öğrencilerin gözüne ve gönlüne hitap edecek duruma getirmeyi arzuladıklarını ifade eden Gökmen, "Bu nedenle Yunus Emre Yerleşkesi'nde ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarını bu aşamadan sonra daha da hızlandıracağız. Ağaçların sadece dikilmesi değil, yaşatılması ve bakımı konusunda da personelimizin hassasiyet göstermesi önemlidir. Ben bu hassasiyetin gösterileceğine inanıyorum” dedi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün, Prof. Dr. Mehmet Karataş, Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi ile akademik ve idari personelin katıldığı fidan dikiminde çınar, mavi selvi, toros sediri, çam türünden yaklaşık 200 fidan toprakla buluşturuldu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2011 Perşembe 18:39:03
Güncelleme :25 Kasım 2011 Cuma 16:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?