17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

250 Türkolog Karaman'da ağırlanacak

20-25 Ekim tarihleri arasında Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nın kapanışı Karaman'da yapılacak.

Düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, 20 Ekim'de Ankara'da başlayan etkinlikler çerçevesinde Türkiye'ye gelen 250 Türkolog ve bilim adamını yarın Karaman Belediyesi olarak ağırlayacaklarını belirterek, “Türk Dil Kurumu tarafından bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nın kapanışı Karaman'da yapılacak. Karaman'ın en önemli kültürel değerlerinden olan ve 731 yıldır Türkçe'ye sahip çıkmamız açısından bu etkinlik büyük önem taşıyor. Bizler Türkçe'mize sahip çıkmak ve onu gelecek kuşaklara en iyi şekilde bırakmak için çalışıyoruz. Bize her etkinliğimizde büyük destek veren Türkçe'nin gelişmesi adına birçok etkinliğin altına imzasını atan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde 20-25 Ekim'de gerçekleşen Uluslararası Türk Dili Kurultayı'na katılan 34 yabancı ülkenin bilim adamları ve Türkologlarını Karaman'da ağırlamak istediğimizi belirttik. Kendisi de bizim bu isteğimizi kırmayarak ilimizde olacaklarını söylediler. 25 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de Aktekke Meydanı'nda konuklarımızı karşılayacağız. Buradan Otağ Öğretmenevi Sosyal Tesislerine geçerek yemekli bir tanışma toplantısı yapacağız. Daha sonra konuklarımızı ilimizi gezdirerek tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtacağız. Bu ziyarette konuklarımıza Karaman'ın Türk dilinde üstlendiği misyonu anlatmaya çalışacağız. Çünkü Türk diline sahip çıkmak istiyorsak, Karaman'ın da Türkiye'nin bir ili olduğunu tüm dünyaya anlatmaya çalışıyorsak bu tür etkinlikleri önemsemeliyiz. Bu yılki ziyaret Karaman'ı tanıma amacıyla olacak. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımların olacağı ve Türk dilinin öneminin ve Karaman'ın bu alanda yaptığı çalışmaların anlatılacağı toplantıların yer alacağı programlar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Kantürk, 2009 yılının Mayıs ayında kutlanacak olan 732. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri için de hazırlıklara başladıklarını ve önümüzdeki günlerde çeşitli toplantılarla programı netleştireceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?