16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

5 bin adet nar fidanı dağıtıldı

Karaman'da Tarım İl Müdürlüğü alternatif meyveciliği çeşitlendirmek amacıyla üreticilere 5 bin adet nar fidanı dağıttı.

Karaman'da nar yetiştiriciliğinin artırılması amacıyla Tarım İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi'nin desteğiyle merkeze bağlı Göksu Havzası ve Ermenek ilçesinde çiftçilere nar fidanı dağıttı.

Türkiye'de yıllık 60 bin ton nar üretimi yapıldığını ve bunun 3 bin tonunun Karaman tarafından karşılandığını belirten Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, "Nar üretiminde Karaman Türkiye'de 5. sırada yer alıyor. Ağırlıklı olarak 12 ilde yapılan nar yetiştiriciliği son yıllarda nar suyunun kalp hastalıklarına karşı etkili olduğunun, kalp damarlarını güçlendirmesi ve stabil hale getirdiği gibi hususların uzmanlarca dile getirilmesi sonucu artış göstermiştir. Karaman'ın Ermenek ve Başyayla ilçeleri ile merkeze bağlı Göksu Havzası Akdeniz iklimine yakın bir özellik gösterdiğinden Nar, Zeytin, Antep Fıstığı, İncir, Bağ ve Trabzon Hurması gibi meyvelerin yetiştiriciliğine son derece uygundur. Bu gerçekten hareketle Tarım İl Müdürlüğü olarak hem genel bütçe, hem de yerel imkanlar kullanılarak söz konusu meyvelerin üretimine ağırlık verilmektedir” dedi.

İl Müdürü Hikmet Doğru, bu çerçevede son 4 yılda 300 bin adet fidan dağıtıldığını, bu fidanların Zeytin, Nar, Bağ, İncir ve Trabzon Hurmasının yanında kiraz fidanlarını da kapsadığını belirterek, özellikle Bucakkışla Havzası'nın son yıllarda son derece geliştiğini belirtti. Bu çerçevede geçtiğimiz gün 5 bin adet nar fidanı getirilerek bu yörelerdeki çiftçilere dağıtıldığını, bu fidanların yüzde 50'sini vatandaş, yüzde 50'sinin ise İl Özel İdaresi'nin katkısıyla verildiğini söyleyen Doğru, “Nar fidanlarının çiftçilerimize ve bölge ekonomisine katkısı büyük olacaktır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?