16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmette

Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet vermeye başladı.

Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermeye başlamasıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen İl Sağlık Müdürü Özyörük, açılan merkezin Türkiye'de öncü ve örnek bir merkez olduğunu belirerek, "Vizyonu ile Karaman ve yakın bölge halkına da hitap edecek ve ülkemizin en gelişmiş PACS sisteminin kurulması ile Türkiye'de ilk defa öncü kurum olan Ağız ve Dış Sağlığı Merkezimizin en büyük özelliği, son sistem cihaz ve donanımla faaliyet gösterecek olmasıdır. Karaman'da bulunan devlet hastanelerindeki diş ünitelerinin tek çatı altında birleştirildiği merkezde hasta kabulüne başlandı. Açıldığı ilk haftada bin 200 hastanın dişle ilgili şikayetine yanıt veren merkezimizde kurulan dijital panoramik röntgen cihazı ile bu yılın sonuna kadar hedefimiz 7 bin 400 adet dişin röntgenini çekmektedir" dedi.

Özyörük, bu sistem sayesinde röntgen sonuçlarının 3.8 saniye gibi kısa bir süre içerisinde hekimlerin önlerinde bulunan monitöre ulaştığını dile getirerek "Ortodonti uzmanı atanması durumunda, diş düzeltme tedavilerine de cevap verilebilecek merkezimizde dişlerin küçük dijital görüntüleri de alınabilecek. Ayrıca vatandaşların sıra alabilmek için uzun süre vezne kuyruklarında beklemelerine gerek kalmayacak. Merkezde banko sistemi denilen açık ofis sistemi ile kayıt ve vezne işlemleri yapılmaktadır. Merkezimizde 15 diş hekimi ve 7 teknisyen görev yapıyor. Teknolojisi ve alt yapısıyla hastaların özel hastanelere ve diğer illere sevklerini büyük ölçüde azaltmayı hedefliyoruz. Günün 24 saati hizmet verebilen merkezimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı da düşünerek zemin katta da poliklinikler oluşturduk" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent onat IP: 62.140.137.xxx Tarih : 29.10.2008 01:31:50

ben hollandadan levent boyle yerlerin karamanimizda acilmsi beni cok gururlandirdi hayirli olsun benimde dis proplemlerim var en kisa zamanda ziyaret edecem allah yardimciniz olsun slamlar