16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

AKP'li vekiller muhtarlarla buluştu

AK PARTİLİ VEKİLLER KÖY MUHTARLARIYLA BULUŞTU

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ile Lütfi Elvan köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Milletvekili Mevlüt Akgün, köylerin ihmal edilmiş ve birikmiş sorunları olduğunu söyledi. Muhtarların işlerinin çok zor olduğunu ifade eden Akgün, ''Muhtarlarımız köyün hastasından, sağına, yolundan, elektriğine her türlü sorunuyla uğraşmak zorunda. Bizim görevimiz muhtarlarımızın hizmet anlayışına kolaylık sağlamak. 2002 yılından önce bir köye yapılacak en ufak yatırıma bile merkezi yönetimler karar veriyordu. Bu yüzden hükümetimiz bir yerel yönetimler reformu yaptı. İl genel meclisinin yetkileri arttırıldı. Köy Hizmetleri ile İl Özel idaresi birleştirildi” dedi.

Yaklaşık 1 ay önce yine bu salonda muhtarlarla bir araya geldiklerini dile getiren Milletvekili Elvan ise, bundan sonrada sık sık bu tür toplantılar düzenleneceğini kaydetti. Elvan, “Kırsal kesimde de sorunların yerinde çözümü için köylerimizin sorunlarıyla uğraşacak İl Genel Meclisinin yetkileri arttı. Başına da seçilmişlerden bir başkan getirdik. Bu geçiş sürecinde belli sıkıntılar yaşadık. İl Özel İdaresinin teknik alt yapısı çok uygun değil. Bizim idealimiz İl Özel İdaresinde şehir plancısı olsun, mühendis olsun, veteriner olsun, mimarı olsun, sorunları yerinde tespit edelim, hemen çözelim. Buna doğru yavaş yavaş gidiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan köy muhtarları sıkıntılarını milletvekillerine aktardı.

Toplantıya milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Karaman İl Başkanı Süleyman Atik, İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Baldız, İl Genel Meclisi üyeleri de katıldı.

AK PARTİLİ VEKİLLER KÖY MUHTARLARIYLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:24:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?