21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Apartmanın 4.katında yangın çıktı

Karaman'da 5 katlı bir apartmanın 4. katında çıkan yangın, korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Yangında 1 kişinin elleri ve yüzü yanarken, 7 kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
 
Yangın, saat 23.30 sıralarında Fenari Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Kardeşler Apartmanı'nın 4. katında çıktı. Edinilen bilgiye göre, Sebahat Erdem, çocuklarıyla birlikte oturma odasında televizyon izlerken bir anda duvardaki elektrik prizinden kıvılcımlar çıkmaya başladı. Prizden kıvılcımların çıktığını gören Sebahat Erdem'in oğlu Bekir Erdoğan (14) prize müdahale etmek istediği sırada kıvılcımlar koltukları tutuşturdu. Yangının büyümesi üzerine Sebahat Erdem (42), oğlu Bekir Erdoğan (14), kızları Zülal Erdoğan (18) ve Zeynep Erdoğan'ı (24) dışarıya çıkararak komşularından yardım istedi. Vatandaşların durumu polise ve itfaiyeye bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans çağrıldı. Elleri ve yüzü yanan Bekir Erdoğan ile dumandan etkilenen annesi ve ablaları yangın yerine gelen ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye yangın söndürme çalışmalarını sürdürürken, alev ve yoğun dumandan dolayı 5. kattaki evlerinden dışarıya çıkamayarak balkonda mahsur kalan Ümran Çakırlar (47), Gülhan Çakırlar (28) Adnan Gürsoy (27) ve Mithat Erdem Gürsoy (6), yarım saat süren çalışmanın ardından itfaiye ve polis ekipleri tarafından mahsur kaldıkları balkondan kurtarılarak dışarıya çıkartıldı. Dumandan etkilenen şahıslar ambulanslarla kaldırıldıkları 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saati aşkın süren çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürülürken, evde yanan eşyalar dışarıya çıkarıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 12:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?