16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Arıcılara organik arılı kovan

Karaman'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organik bal üretimini yaygınlaştırmak amacıyla arıcılara organik arılı kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı.

Merkeze bağlı Üçkuyu köyünde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan İl Gıda ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Karaman'ın coğrafi ve topografik yapısının, orta yayla özelliği ve zengin ballı bitki florası ile arıcılığa çok elverişli olduğunu söyledi.

Karaman'da 2012 yılı itibariyle Arıcılık Kayıt Sistem'ine (AKS) kayıtlı 39 bin 633 arılı kovan olduğunu ve yıllık ortalama 640 ton bal üretimi yapıldığını ifade eden Öztiryaki, şunları kaydetti:

"İlimizin bu potansiyelinin yanında organik arıcılık için uygun olan Sarıveliler ilçemiz ile birlikte merkeze bağlı Üçkuyu köyümüzde, Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi' ni uygulamaya koyduk. Proje kapsamında Sarıveliler ilçemize 80 adet ve Üçkuyu köyümüze de 120 olmak üzere toplam 200 adet arılı kovan ve diğer malzemelerini bedelsiz olarak teslim ettik. Projemiz için Bakanlığımız Bitkisel Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü Organik Tarım Birimince sağlanan toplam 75 bin 688 lira kaynak kullanıldı. Elde edilecek organik balların yaklaşık 8 bin lira tutarındaki sertifikasyon giderleri de ilgili bütçeden karşılanacaktır."

Üçkuyu Köyündeki organik arılı kovanların incelenmesinin ardından organik bal üretimi yapılacak olan bölge gezildi.

Proğrama Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır ve köylüler katıldı

AA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:03:12
Güncelleme :23 Mayıs 2013 Perşembe 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?