16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Azerilerden muhteşem gösteri

AZERİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU'NDAN KARAMAN'DA GÖSTERİ

Karaman Belediyesi'nin davetlisi olarak gelen Azeri Halk Dansları Topluluğu, yöresel oyunlardan bir gösteri sundu.

Piri Reis Kültür Sitesi'nde Azeri Halk Dansları Topluluğu'nun yöresel oyunlarını sunduğu gösteriyi Karaman Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Osman Ünüvar ve Mustafa Alanya'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Azerbaycan Turizm ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Latife Mössümova, “Türkiye'de ve Karaman'da olduğumuz için çok mutluyuz. Bu organizasyonu tertip ettiği için Karaman Belediyesi'ne şükranlarımızı sunarız. İki kardeş memleketi böyle gecelerle bir araya getirmek ve dostluğumuzu pekiştirmek bizlerin görevidir. Karaman çok güzel bir memleket, insanları da çok sıcakkanlı. Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Müsteşarın konuşması salondan büyük alkış alırken, daha sonra konuşan Belediye Başkan Yardımcı Hacı Osman Ünüvar ise, “Bu güzel gösteri için Azeri Dans Topluluğu'na çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten muhteşem bir gösteriydi. Belediye olarak bizim bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu tür faaliyetler ile hem Karamanlı hemşehrilerimiz farklı bir gün yaşıyor, hem de kültürler arası dostluk köprüleri kurulmuş oluyor” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, Azeri dansçılara çiçek ve hediye verdi.

AZERİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU'NDAN KARAMAN'DA GÖSTERİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 15:29:05
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 23:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?