16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Bakan Çağlayan Karaman'da

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik yasasıyla birçok alanda sanayici ve esnafa kolaylık sağlanacağını söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Karaman'a gelen Bakan Çağlayan, Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, sanayiciliğin içinden gelen biri olarak esnaf ve sanayicinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini belirterek, "Türkiye çok ciddi yapısal bir değişim ve dönüşümden geçiyor. Bu değişim ve dönüşüm sürecinde Türkiye 25 ay boyunca ortalama büyüyerek, dünyada ekonomisi büyük 17. ülke konumuna geldi. 5 yıl önce 25. sıradaydık. 9 basamak birden atlamışız. Bugüne baktığımızda 2008 yılında otomotiv sektöründe ülkemiz dünyaya 30 milyar dolar ihracat yapıyor. Hükümetimizin 2008 yılı ihracat hedefi 125 milyar dolardı. Bu hedefi daha yılın ortasında yakaladık. Bu sektörde 200 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yani dünyadaki bin aracın 15'i ülkemizde üretiliyor. Türkiye, Avrupa'da otobüs üretiminde birinci sırada. Çimento ihracatında dünya üçüncüsü, Avrupa ikincisiyiz. Avrupa'da kullanılan her iki televizyondan biri bizim ülkemizde yapılıyor. Hedefimiz 2023 yılında ekonomisi güçlü ülkeler arasında ilk 5'e girmek. Bu istikrarın en önemli faktörü tek partili bir siyasi istikrarın sağlanmasından kaynaklanmaktadır. Türkiye'nin 659 milyar dolarlık GSMH ile dünyanın en büyük 17., Avrupa'nın da 6. büyük ekonomisi olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Bakan Çağlayan, yeni teşvik yasasıyla ilgili olarak, "Türkiye dünyanın parlayan yıldızlarından biridir. Hükümet olarak görevimiz bu üreticilere ışık tutarak, onlara sonuna kadar destek vermektir. Ar-Ge Teşvik Yasası ve istihdam paketimizi hazırladık. OSB Kanunu üzerinde de önemli çalışmalar yapıyoruz. 2008 yılında cumhuriyet tarihinden beri ilk defa Türkiye'nin sanayi envanteri çıkarılarak, sanayi stratejisi belirlenmiş olacak. Yeni teşvik yasasıyla birlikte birçok alanda sanayicimize, esnafımıza kolaylık gelecek. Eylül ayı sonuna kadar sanayi envanteri tamamlanacak. Bu sistemle iller artık kendi aralarında rekabete giremeyecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?