17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Bakan festivalde

BAKAN DİNÇER'İN KARAMAN ZİYARETİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Bir şehirde ve ülkede demokrasi ne kadar gelişirse ekonomi de o kadar iyi olur, demokrasi ne kadar değişirse huzur ve güvenliğimiz o kadar artar diye varsayıyoruz" dedi.

16. Ermenek Kültür ve Sıla Festivali'ne katılmak üzere Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Tekke Parkı'ndan başlayan festival yürüyüşüne katıldı. Daha sonra hükümet alanına gelen Bakan Dinçer, mehter takımı ve çocukların halk oyunları gösterisini izledi. Yapılan konuşmalarından sonra kürsüye gelen Bakan Dinçer vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada bugün sadece fiziki özelliklerine bakarak bir yeri tarif etmenin yeterli olmadığını belirterek, "Bir kentin kent olması, gelişmesi ve başka şehirler arasında önemli bir yer edinebilmesi için onun yerel, ulusal ve uluslararası alanda nasıl bir rol oynadığı önem kazanmaya başladı. Bugün yapılan sıla festivali ile ulusal alanda ilişki kurma kapasitesini geliştirmeye çalışıyorsunuz. Yalnız bu yeterli değil. Biz Ermenek'i Türkiye'de adı olan, tanınan bir şehir yapmak istiyorsak bu yetmez. Bu şehrin dışındaki Ermeneklilerin buraya gelmesi de yetmez. Buraya yatırım yapmaları kafi gelmez. Biz bu kentin sakinleri, yöneticileri olarak buradaki temel değerlerimizi ulusal ve uluslararası düzeye taşıyamazsak bunda sorumluluğumuz var. Ulusal düzeyde hangi rolü oynayacağız, hangi ürünü üreteceğiz. Bunları ortaya çıkarmamız lazım. Örnek olarak Ermenek'in narı var, yayla turizmi imkanı var. Bunların ulusal ve uluslararası düzeye taşınması tanıtılması lazım'' dedi.

Bir şehirde ve ülkede demokrasi ne kadar gelişirse ekonomi de o kadar iyi olur diyen Bakan Dinçer, ''Demokrasi ne kadar gelişirse huzur ve güvenliğimiz o kadar artar diye varsayıyoruz. Bu açıdan bakıldığında ulusal düzeyde demokrasinin gerçekleştirilmesi, ulusal düzeyde ekonomikleşmeyi arttırırken yerel düzeyde demokrasinin gerçekleştirilmesi bu kentin geleceğine yeni bir vizyon katacaktır. Şimdi tam da muhalefetin söylediği gibi Türkiye'de işsizlik çözüldü de onun için mi anayasa değişikliği yapıyor, demokrasiyi geliştirmeye çalışıyorsunuz. Ne gerek var diyorlar. Ben şunu soruyorum; Ermenek iyi gelişmemişse aslında bu kentin biraz yönetiminde söz sahibi olabilecek fakat dışarıda kalmış insanlarımızın potansiyellerini değerlendirmediğimiz için olabilir mi acaba" şeklinde konuştu.

"Aslında demokrasiyi ne kadar arttırırsak, onların fikirlerini, tecrübelerini kent yönetimine dahil edersek bu kentin daha çok gelişmesini sağlamak mümkün olmayacak mıydı?" diyen Bakan Dinçer şöyle devam etti:

"Öyleyse ulusal düzeyde baktığımızda insanların özgürlük ihtiyaçları, ekonomik ihtiyaçları veya sosyal ihtiyaçları birbirlerinin alternatifleri olan ihtiyaçlar değil mi? Bunlar birbirlerini tamamlayan ihtiyaçlardır. Bu yüzden bir taraftan özgürlüğü arttırırken, öbür taraftan ekonomiyi de geliştirmek mümkün olacaktır. İşte bu yüzden biz anayasa değişikliği yapıyoruz. Bu yüzden bu ülkenin bireysel hak ve özgürlüklerini geliştiren, aynı zamanda demokrasisini daha yaygınlaştıran ve daha köklü bir hale getirmeye çalışan bir çaba içerisindeyiz. Lütfen bize bu konuda destek verin. Bu alanda bize yapacağınız katkı bu kentin gelişmesine yapacağınız katkı anlamına geliyor. Gelişmiş ülkelere bakın. Acaba onlar demokratik olarak ileri gitmişken ekonomik olarak geri kalmış ülkeler mi? Lütfen anayasa ile ilgili sizin önünüze geldiğimizde bize evet deyin ve güveninizi bize vermeye devam edin. O zaman biz bu kente bu ülkeye daha çok şey yapmaya çalışacağız.''

Daha sonra Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar tarafından Bakan Dinçer'e günün anısına bir plaket verildi. Bakan Dinçer, Ermenekli hayırsever vatandaşlardan kültür sitesi yaptıracak olan Ahmet Keleşoğlu adına Sonay Güngör, okul ve yurt yaptıran Hasan Kalan, cami yaptıran Ahmet Kalan, okul yaptıran Mehmet Çakır ve Nadir Haranioğlu'na plaket verdi. Sonrasında ise Bakan Dinçer ilçeye kültür sitesi yaptıracak olan hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu adına Sonay Güngör ile Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir arasında imzalanan protokol töreninde bulundu.

BAKAN DİNÇER'İN KARAMAN ZİYARETİ
BAKAN DİNÇER'İN KARAMAN ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 15:29:00
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 15:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?