21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Bakan Şahin Konya'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen çevreler ve dış güçler olduğunu belirterek, AKP iktidarının ülkeyi çetelere teslim etmeyeceğini söyledi. 

AK Parti Karaman İl Teşkilatı'nın Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen 2. Olağan İl Kongresi'ne, Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ve milletvekilleriyle birlikte katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, görevde bulundukları sürede siyasi istikrarın ardından ekonomik istikrarın da yakalandığını söyledi. 

Bakan Şahin, "Türkiye tam istikrarı yakalamışken, maalesef ülkenin iyiye gitmesini, kalkınmasını istemeyen çevreler ve dış güçler var. Bölgesinde etkin, çevresine dostluk çiçekleri atan ve dünyada ciddi bir güç haline gelecek bir Türkiye bazılarını rahatsız ediyor. Onların maalesef iç uzantıları da var. Türkiye'yi nasıl istikrarsız hale getiririz, Türkiye'nin önünü nasıl keseriz, bu hükümeti nasıl çökertiriz diye düşünenler var. AK Parti iktidarı, Türkiye'yi çetelere teslim etmeyecek. Bu çetelerin amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğiz. 

Türkiye'ye yeniden siyasi istikrarsızlık getirmek isteyenler var. Bunların arasında siyasiler de var. Türkiye'de bir çatışma çıksın istiyorlar, Türkiye yeniden kamplara bölünsün istiyorlar. Laik-antilaik çatışması olsun istiyorlar. Hükümetimizi sanki Cumhuriyet ve laiklik karşıtıymış gibi göstermeye çalışan kişiler var" dedi. 

Bakan Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet'i yaşatarak ileriye taşımanın birinci vazifeleri olduğunu belirterek, ''Nerede bir başörtülü insan görseler sanki potansiyel laiklik karşıtıymış gibi değerlendirenler var. İnsan inançlı olur, inançlarının gereğini yerine getirir ama aynı zamanda laikliğin devletin bir karakteri olduğunu, olması gerektiğini kabul eder. Devlet laik olmalıdır, çünkü devlet somut bir kavramdır. Dinin muhatabı ferttir" diye konuştu. 

Bakan Şahin, AKP'nin her zaman seçime hazır olan tek parti olduğunu dile getirerek, erken seçimi gündeme getirenlerin seçim barajını aşma korkusu yaşadıklarını sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 17:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?