17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Balık adam timi kuruluyor

Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, itfaiye bünyesinde üç kişiden oluşan Balık Adam Timi kurma çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Kayhan, kurulacak olan Balık Adam Timi'nin Karaman'daki baraj ve göletlerde olası boğulma ve kayıplara karşı acil hizmet vereceğini söyledi.

Balık Adam Timi için kurma hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini ifade eden Kayhan, "Timi oluşturacak personel olarak yüzme bilen ve olası kayıplara karşı soğukkanlılığını koruyacak 3 itfaiye erini seçtik. Personelimizi bu konuda eğitim almak üzere Adana Sivil Savunma Müdürlüğü'ne 3 haftalık bir eğitim için gönderiyoruz. Karaman'da barajlarımızda bir boğulma olduğunda Antalya veya Adana'dan dalgıç getiriliyor. Bu dalgıçların gelmesi hem zaman alıyor, hem de kayıpların yakınları tarafından ödenen ücretle geliyorlar. Ama biz şimdi kuracağımız Balık Adam Timi ile olası boğulma ve kayıplara anında müdahale edebileceğiz. Böylece hem zamana karşı daha çabuk, hem de vatandaşımıza tamamen ücretsiz olarak hizmeti vermiş olacağız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 12:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?