17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Barajlarda sevindiren doluluk!

KARAMAN'DAKİ BARAJLARDA SU SEVİYESİ 9 MİLYON METREKÜP ARTTI

Karaman Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, barajlardaki su seviyelerinde geçen yıla göre az da olsa artış olduğunu söyledi.

Barajlardaki su seviyelerini değerlendiren Sulama Birliği Başkanı Değirmencioğlu, geçen yıl bu zamanlar Gödet Barajında su seviyesi 14 milyon metreküpken, bu yıl yağışların iyi geçmesi nedeniyle bu seviye 6 milyon metreküp artarak 20 milyon metreküpe ulaşmıştır" dedi. Geçen yıl su tutulmaya başlayan Deliçay Barajı'nda ise şu an su seviyesinin kaçaklar olmasına rağmen 3 milyon metreküpe ulaştığını ifade eden Değirmencioğlu, "23 Haziran'da barajdan kanallara su verilmeye başlanacak. Geçen yıl 3 Nisan ve 3 Haziran'da kanallara su vermiştik. Bu yıl ise yağışların iyi olması nedeniyle şu ana kadar su vermedik" diye konuştu.

Barajdan verilmeye başlanacak olan suyun ekonomik kullanılması konusunda çiftçileri uyarmayı da ihmal etmeyen Değirmencioğlu, ''Barajlardaki su seviyesi az da olsa artması, ileriki aylarda su sıkıntısı çekmeyeceğimiz anlamına gelmez. Şu an halen su sıkıntımız devam ediyor. Bu yüzden çiftçilerimiz kanallara verilecek olan suyu ekonomik kullanmaları şarttır. Ben Karamanlı çiftçilerimize şimdiden bol kazançlar diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 18:14:00
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 15:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?