16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Başbakan Erdoğan, Karaman SSK Hastanesi'ni hizmete açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan yerel seçimleri hatırlatarak, "Belediyecilik bizim işimiz, referansımız İstanbul’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, Karaman’da SSK Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Açılış törenine ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti’li milletvekilleri ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de katıldı.

Erdoğan yağmura rağmen yaptığı konuşmasında, hastanenin temelinin 1997 yılında atıldığını, üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatarak, 7.5 trilyon liraya mal olduğunu söyledi. Bunun 4.5 trilyon lirasının başkanı olduğu AK Parti Hükümeti döneminde harcandığını vurgulayan Erdoğan, "İş, zamanında sağlam tutulsaydı, harcamalar zamanında dürüst yapılmış olsaydı hastane şu ana kadar 3 kez bitmişti" dedi.

Erdoğan, hastaneler açarak halkın yıllardır hastane kapılarında çektikleri eziyetlere son vermek istediklerinin altını çizerek, ’’Biz istiyoruz ki, artık hastanelerde kimse rehin kalmasın. Eğer bir hastanede bir vatandaşım rehin kalacak olursa karşısında beni ve arkadaşlarımı bulur. Böyle durumlarda sizlerin bizi uyarmasını istiyorum. Artık böyle bir şey söz konusu olmayacak" diye konuştu.

Artık SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur ayrımı yapılmayacağını, herkesin ortak olarak bütün hastanelerden yararlanabileceğini belirten Erdoğan, bu uygulamayı 1 Ocak 2004’te 81 ilde başlatacaklarını dile getirdi. 2004 yılı içinde Konya-Karaman duble yolunun bitirileceğinin, Konya-Ereğli, Ereğli-Karaman yolunun da en kısa zamanda tamamlanacağının müjdesini veren Erdoğan, yolların yardımı ile medeniyete koştuklarını dile getirdi.

"Referansımız İstanbul"

’’Bizde söz, laf yok, iş var" diyen Erdoğan, "Bizim sizden bir isteğimiz var. 28 Mart geliyor, şurada 3.5 ay var. 28 Mart yerel seçimlerinde görevi bizlere vereceksiniz. İnşallah şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi nasıl çağdaş, modern belediyeciliğe kavuşturacağımızı göreceksiniz. Biliyorsunuz bu kardeşiniz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan bugünlere geldi. Belediyecilik bizim işimiz, referansımız İstanbul’dur. İstanbul’a bakarsanız belediyeciliği nasıl yapacağımızı da görürsünüz’’ ifadelerini kullandı. Bağ-Kur emekli maaşlarına yılbaşından itibaren zam yapılması için çalışmalar yaptıklarını vurgulalan Erdoğan, asgari ücreti de yükselteceklerini söyledi. Bir vatandaşın, Karaman-Ankara arasında tren yolu yapılmasını istemesi üzerine Erdoğan, ’’Bekleyin bakalım. Çocuk bile 9 ay 10 gün sonra oluyor. Biz ne aldatan ne de aldatılan olmak istiyoruz. Söz verirsek yaparız’’ diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da yaptığı konuşmada, hastanenin 100 yataklı olduğunu, uzun yıllardır bitirilemeyen bu hastaneyi yoğun çalışmalar sonucunda tamamladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Erdoğan, beraberindeki bakanlarla kurdeleyi keserek hastaneyi hizmete açtı.

KARAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2003 Çarşamba 16:10:53
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?