16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Başkan Kantürk, muhtarlarla buluştu

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, mahalle muhtarları ile danışma ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ali Kantürk, demokrasinin temel taşları olan muhtarlarla dört yıldır uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Meclis üyeleri, bürokratlar, işçiler ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Karaman'a hizmet için gayret sarf ettiklerini ifade eden Kantürk, ''32 milyon YTL bir bütçeyle, 30 milyon YTL bir borçla, belediye gelirlerinin tümü personel harcamalarına giden, 800'e yakın personeli olan bir belediye devraldık. Bizim yatırıma yönelik bir belediye olmamız için personel sayımızı yaklaşık 490 civarına indirdik. Hiç beklenmeyen bir şekilde bir önceki yönetimin hatası yüzünden ilimizde 2 yıl imar uygulamaları durdu ve bu durum belediyenin gelir kaynaklarını etkiledi. Buna rağmen dört yıl zarfında kıt kaynakları doğru kullanarak ayakları üzerinde duran, yatırım ve hizmet üreten bir belediye olduk” dedi.

Karaman'ın geleceği için ne kadar zor proje varsa hepsine talip olduklarını vurgulayan Başkan Kantürk, ''İlk etap toplu konutları bitirerek hak sahiplerine dağıttık. Doğalgazı ilimize kazandırdık. Belediyeler Birliği'ni kurarak katı atık tesisini hayata geçirdik. İlimizde ilk defa açık hava spor alanları ve çok fonksiyonlu parklar yaptık. Şehrimizin girişleri bizim için son derece önemli. Şehir girişlerini ağaçlandırarak ayrı bir görünüm kazandırdı” diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?