16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Başkan Uğurlu'dan hizmet dökümü

BAŞKAN KAMİL UĞURLU'DAN BİR YIL DEĞERLENDİRMESİ

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bir yıllık görev süresini değerlendirdi.

Polisevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bir belediye başkanının o kentin işleri kolaylaştırıcı proje üreteni ve lideri olduğunu söyledi.

Görünüşte patron kim olursa olsun belediyenin her konuda bir çalışması olabileceğini ifade eden Uğurlu, “Yapılan bir işin altında Milli Eğitim Müdürünün imzası olabilir. Karayollarının çalışmasında belediyenin desteği vardır. Bunları şunun için söylüyorum; Belediye olarak çok güzel projeler yaptık. Kampüs okul projesi ve köprülü kavşak projesi. Projeleri hazırladık, ilgili Bakanlara sunduk ve kabul edildi. Bu projeler yapım aşamasında, takibimiz ve desteğimiz sürecek. Karaman için yapılan bir hizmette parayı hangi kurumun harcaması ne kadar önemli. Köprülü kavşağı karayolları yaparsa bitim safhası 5 sene. Fakat biz işi takip edersek, projeyi hazırlarsak, gerekli imar değişikliklerini yaparsak 2-3 sene gibi bir kazancımız olur. Nitekim projeleri hazırladık ve işi ihale safhasına getirdik. Biz bunu yaptık, şunu yaptık demiyoruz. Karaman için bir hizmet yapılıyorsa, kim yaparsa yapsın ister belediyenin adı bile anılmasın, bu bizim için önemli değil. Yeter ki hizmet yapılsın” dedi.

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde büyük projeler ürettiklerini ve bunların hayata geçirilmesinde Karaman Belediyesi'nin hızlı bir şekilde çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Uğurlu, “Biz bir işi başlatırken asla görüntü için yapmıyoruz. Şimdi mahallelerden asfalt konusunda istekler geliyor. Hemen evet deyip oraya yarım yamalak asfalt dökmüyoruz. O bölgenin alt yapısı tamamen bitmiş mi ona bakıyoruz. Sonra oraya yıllarca hizmet verecek kaliteli bir asfalt yapıyoruz. Doğukışla'da bir kent ormanı oluşturuyoruz. Buraya şimdiye kadar yüzlerce ağaç ektik. Çalışmalar bittiğinde 100 bin ağaç dikilmiş olacak. Bu alan şu anda kentteki tüm yeşil alan ve parkların tamamına eşit. Bunu hep beraber göreceğiz. Sorunlara radikal çözümler üretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun Karaman Kalesi'nin çevre düzenlemesi ile ilgili sorusunu da cevaplayan Uğurlu, “Karaman Kalesi, Karaman için bir şanstır. Zamanında burada bir çalışma yapılmış. Şimdi kale çevresi yeşil içinde, fakat büyük ağaçlardan kale gözükmüyor. Biz belediye olarak hemen bu ağaçları kaldırıp buralara bodur ağaçlar ekebiliriz. Modern bir peyzaj uygulaması yapabiliriz. Fakat bunun toplumsal uzlaşı ile yapılmasını istiyoruz. Bunu geniş katılımlı bir toplantıda gündeme getirip bu uzlaşıyı sağlayabiliriz” diye konuştu.

Başkan Uğurlu daha sonra Karaman Belediyesi'nin bir sene boyunca yaptığı; Hayvan Pazarı ve Hayvan Barınağı, Dereköy ve Gökçe Çamlığı Mesire Alanı, Doğukışla Kent Ormanı, Hanımlar Lokali ve Elişi Kursları, Sevgi Evi Erkek Spor Bölümü, Otopark Alanları, Spor Parkları, İmar Uygulamaları ve Çukurbahçe gibi çalışmaları gösteren slayt sunumu ile görsel olarak basın mensuplarına anlattı.

BAŞKAN KAMİL UĞURLU'DAN BİR YIL DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 19:48:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 22:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?