16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Başkan'dan 2007 değerlendirmesi

Karaman'ın Kazımkarabekir İlçe Belediye Başkanı Muammer Sarı, 2007 yılının kendileri için çok verimli geçtiğini söyledi.

2007 yılını değerlendiren Başkan Muammer Sarı, "Önceden belediyemizin kullanması için ürettiğimiz kilitli taş yapımı kapasitesini artırarak civar belde belediyelerine sattık. Bu sayede de 30 işsiz gencimize 7 ay süreyle de olsa iş imkanı vermiş olduk. Evsiz ve durumu kötü olan iki aileden birisine belediye ve hayırseverlerin katkısıyla ev yaparak teslim ettik. Diğerinin ise halen yapımı devem etmektedir. Eğitimde başarıyı yükseltebilmek için başarılı öğrencilerimizi altın, bisiklet ve bilgisayarla ödüllendirdik. Anne ve babalar gününde ilçemizdeki bayan ve erkekler için Konya gezisi düzenledik. Bunun dışında belediyeye ait bir fidanlık kurarak 5 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yurtdışında yaşayan Kazımkarabekirli hemşehrilerimizle düzenlediğimiz Gurbetten Sılaya Gecesi'nde bir araya geldik. Yine gurbetçilerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Ramazan ayı süresince iftar çadırında 15 bin kişi ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine sıcak yemek dağıtımı yaptık. Buradan artan para ile de Ramazan ayı içerisinde ve Ramazan Bayramı'nda 250 fakir aileye gıda yardımında bulunduk" dedi.

2008 yılında yapmayı planladıkları yatırımlar konusunda da bilgi veren Başkan Muammer Sarı, “Kilitli taş döşeme ve yapma çalışmalarımız devam edecek. İlçemize 50 bin metrekarelik modern bir mesire yeri yapacağız. Belediye araç parkına 50 kişilik bir yolcu otobüsü daha alacağız. En önemlisi ise 10 kişilik bir misafirhane ile Kazım Karabekir Paşa evini yapacağız" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 11:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?