17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Başkandan başkana ziyaret

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI BÜRGE'DEN BAŞKAN UĞURLU'YA ZİYARET

İstanbul'un Bayrampaşa İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'yu ziyaret etti.

Ziyarette kendisinin de Karaman kökenli olduğunu ve yıllar önce Ermenek ilçesine bağlı Göktepe beldesinde öğretmen olarak görev yaptığını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, memleketine geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Balkanlarda halen çok sayıda Karamanlı'nın yaşamakta olduğunu ifade eden Başkan Bürge, “Balkanlar'da yaşayan Türk aileleri ve ülkemizdeki vatandaşlar arasında daha sıkı bir bağ kurmak için yıllar önce başlattığımız bu kardeşlik ve dayanışma projesi konusunda Karaman Belediye Başkanımız sayın Uğurlu ile birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Beraber ne yapabileceğimiz konusunda ve Balkanlar'da yaşayan tüm Türk kökenli vatandaşlarımızın dertleri ile ilgili çözümler üretiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise, “Sevgili dostum sayın Bürge'nin Karaman'a gelerek bizleri ziyaret etmesi bizi son derece onurlandırdı. Balkanlar'da yaşayan vatandaşlarımızın sorunları bizim sorunumuz. Çözüm üretmek de bizim görevimiz. Bu konuda uzun yıllardır gösterdiği hassasiyetinden dolayı sayın Başkanıma teşekkür ediyorum. Belediye olarak biz de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için Avrasya Masası kurduk. Balkanlar'da yaşayan hemşehrilerimiz de bu masadan verimli bir şekilde istifade edecek” dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Uğurlu eşi Hilal Uğurlu ile birlikte, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve eşi Fatma Bürge'ye kentin tarihi yerlerini gezdirerek mekanlar hakkında bilgi verdi.

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI BÜRGE'DEN BAŞKAN UĞURLU'YA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 18:57:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 19:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?